Småpill

Det är konstigt, för en några veckor sedan så kändes det som att man byggde nästan en halv silo om dagen. Idag byggde vi ett litet ”utedass” och två små väggar, då känns det som att det inte händer något (även om det gör det).

Robert och jag har idag jobbat ihop hela dagen. Vi har varit snickare och plåtslagare för hela slanten.

Dasset

Dasset tar form.

Även om en del av tömninsskruven eventuellt ska bytas ut, så tätade vi idag igen hålet där denne går in i logen. Vi byggde en liten kupa (som ser ut som ett utedass) på väggen och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet. Helt klar är kupan inte än, eftersom att den snart ska monteras ner lite grann vi byte av skruv del. Så gjorde vi inte helt 100% klart än, men inte långt ifrån.

Jag blev lite extra nös med passformen runt skruven. Ser nästan ut som att det är proffs som är i farten.
Nästan färdigt resultat, det ser väl inte så tokigt ut?

Dammväggar

Här syns utblåset från torken (fläktkåpan). Det sitter här en ytters temporär plyfaskiva som skyddar lite, den har bara suttit fyra år nu.

Vid utloppet av torkluften på baksidan av logen, så har det en tendens att bli väldigt mycket damm. Detta damm blåser sedan runt på gården och skapar otrevlig miljö och sprider ogräs. För att begränsa spridningen av detta damm så har vi nu byggt väggar. Det kommer troligtvis att göra storskillnad.

Vi reglade och satte plåt på båda sidor. Det blev snyggast.
Andra sidan
Färdigt resultat.

 

Det har även hänt mycket runt omkring.

Sprutning

Tidig sprutmorgon

Bland annat så har det tidiga vetet (Norinet) fått sin flaggbladsbehandling. Denna för att korta strået och att skydda mot svampangrepp. Den sista omgången i Norinet för denna gång körde farsan tidigt i morse, innan värmen kom och med den risken för brännskador.

 

Vallmaskiner

Dags för vallmaskinerna att få årets första solljus på sig.

Nu känns det som att snart alla runtomkring kör gräs förutom vi och de som ska ha hästfoder. Idag började vi i alla fall att ta ut vallmaskiner från sin vinterförvaring. Egentligen så skulle vi ha börjat slå gräs idag, men vi hade ingen traktor för ändamålet idag. Av de två traktorerna som kan användas till slåtter så är den ena på verkstad (936:an) och den andra (724:an) har radodlingshjulen på. Mycket konstiga fordonskombinationer har jag kört men radodlingshjul och trippelslåtterkross känns inte som en bra kombination. Man ska inte dö nyfiken, men vissa grejor vet man innan man testar. Imorgon bitti ska detta problem med traktorlöshet vara löst och vi hoppas på slåtter imorgon.

Den förste som fick komma ut.
Även en av pressarna fick idag komma ut. Vi tvättar inte pressarna på hösten utan tar det på våren. Det är därför det ser ut som att den redan gått lite i år.

Helt ny grej

Nu ikväll ägnade jag mig åt lite hobby. Det var spårträning med hundarna, men i en för mig och dem helt ny form, ny miljö och nytt träningssätt. Som tur är så hade jag sällskap av någon (Thobias) som har mycket mer erfarenhet än mig på detta. Det var första gången hundarna fick träna i stadsmiljö, om man nu kan kalla Dollarstores parkeringsplats för stadsmiljö. Roligt, spännande och lärorikt var det i alla fall.

Elit på asfalt, han har aldrig gått på asfalt förut så allt var jättenytt.