1000 timmar och mer gris i vetet.

Idag gratulerar vi 724:an till sin fjärde hela siffra på timräknaren. Den hann inte riktigt vara här ett år innan den passerade 1000 timmar. 090719 hämtade vi den, då stod mätaren på 0001,4 när den rullade ut ur Katrineholm för första gången.

Det är värt att fira lite. Det gör vi med några bilder, jag trodde att jag skulle ha massor med snygga bilder på den traktorn i arbete. Det hade jag inte, av någon anledning så har jag väldigt få. Vi får hålla till godo på de bilder jag har.

Bildbevis, här har den just passerat 1000…..
Hör är när vi hämtar hem den. Den hamnade direkt för pressen.
Pressa passar den perfekt till.
Den kommer bra överens med plogen också.
Inte helt fel att ha ihop med såmaskinen.
Även om vi hade haft snöröjning denna säsong, så hade nog inte timmarna ökat så mycket fortare. Detta var enda tillfället det var värt att ploga hemma i vintras. På eftermiddagen hade det smällt och jag hade förstört gräsmattorna i onödan.
Den passar bra till allt helt enkelt.

Grisar i vetet igen.

Nu verkar det hända, grisarna kommer ut i fälten på riktigt. Inte bara någon enstaka, nu ikväll var det minst fem stycken i samma grupp som festade på vetet där jag var. Två av dem kommer inte att äta något mer vete, dem fick akut blyförgiftning. Nu några kvällar har det varit andra jägare ute och patrullerat på fälten, men idag var det ingen annan som kunde. Då fick jag helt enkelt ta mig ut. Jag kan inte ligga hemma i sängen om jag vet/misstänker att det är grisar ute och äter på vårat älskade vete. Så fort jag blundar för att sova hör jag hur dem smaskar på vetet i mitt huvud. Nu börjar kampen på riktigt, håller vi i hårt nu i några dagar kan vi förhindra stora skador.

Ytterligare två stycken grisar färre i fälten.

Detta var tredje tillfället jag var ute och vaktade vetet, jag har även skjutit tre stycken grisar än så länge. Jag har alltså i snitt skjutit en per tillfälle i snitt. Kanske konstigt att räkna så redan nu kan man tycka, men det är ungefär den siffran jag brukar ligga på under skyddsjakten i vetet. Ca en fälld gris per tillfälle i snitt brukar vara den statistiken jag hamnar på. Det är lurigt att hinna med nu bara, detta tar ju trots allt lite tid. Än så länge ligger den totala siffran för vetegrisarna på tre.

Jag vill ju så gärna skydda vetet mot allt ont…

Imorgon pressar vi igen, frågan är vilken press vi ska ta…..

Jag vet, imorgon vet ni med.