Ledig midsommar

Midsommar – en av de högtider jag aldrig vågar planera in någon aktivitet, Jag aldrig fören dagen innan eller som igår samma dag, huruvida jag kan vara ledig eller inte. Tack vare pågående pandemi var det lättare i år att inte planera något än annars.

Osäker ledighet

Eftersom att vi är i den branschen och är så väderberoende ihop med att det är högsäsong för vallskördandet nu. Gör att det är väldigt svårt att veta på förhand om man kan vara ledig eller inte på midsommarafton. Därför brukar vi försöka att hålla oss ifrån att planera denna dagen jättenoga, vi tar den helt enkelt som den kommer.

Igår och även idag blev två stycken hellediga dagar för mig. Det enda arbete som utförts på gården var den lilla djurskötsel som behövdes, den tog far och mor hand om.

På bästa sätt

Dessa två lediga dagar spenderades på bästa sätt ihop med familjen. På själva midsommarafton åt klassisk sillunch, dansade runt stången och grillade på kvällen. Allting däremellan uppfylldes med bus och lek.

När man plockar blommor till stången ihop med barnen, är det så här man föreställer sig det.
Så här ser verkligheten ut, högt gräs och besvärligt att gå överallt.
Den enkla sillunchen. På bordet syns en alkoholfri snaps, den blev ingen favorit måste jag erkänna.

Idag midsommardagen var en av aktiviteterna att meta abborre. Vi har ett ställe i en å där det alltid nappar. När vi parkerat bilarna var det första jag såg en fyrklöver, kanon tänkte jag då kommer vi får extra mycket fisk idag, det kommer bli stressigt.

Här ska det dras upp fisk, lyckan är med mig.
PÅ väg mot fiskestället, jag är till höger i bild. Min fru har alltid tyckt att jag inte ska ha strumporna så högt upp. Jag har alltid sagt att det är skönt och skiter hur det ser ut. Nu när jag ser hur det ser ut vet jag inte om jag kommer fortsätta med det……
Mysstund

Eftersom jag varit så självsäker på att vi skulle få massa fisk fick vi ingen fisk. Åtminstone inte så länge jag var där, det var inte fören jag, Caroline och Oliwia lämnade Wilhelm ensam med sin farfar och faster som det började nappa. Väldigt kul för dem! Jag är ända världens lyckligaste människa.

Eftersom att vi inte var några toppfiskare idag, så var det tur att vi hade gott om svensk gris hemma att lägga på tallriken.

Imorgon väntar jobb igen. Då ska det slås gräs igen, denna gång åt en kund.