Hästkraft 2020 är igång.

Nu är det igång, Hästkrafts grovfoderfabrik på fälten började idag producera balar.

 

Första dagen

Första produktionsdagen är nu klar. När jag skriver produktionsdag så menar jag pressning och plastnings dagar. Det är ju många andra viktiga funktioner i produktionen, men för att förenkla benämningen av detta moment så kallar jag det för produktionsdag. Vändning-strängning-pressning-provtagning-plastningsdag blir för långt att skriva varje gång.

Första vändtegen för i år påbörjas här.

Cirkusen är alltså igång nu. Vi har ju faktiskt förberett oss nu en längre tid för detta, (även om alla våra kunder är lika viktiga och speciella så är detta lite annorlunda, med tanke på upplägget etc etc). Så nu känns det skönt att ha första passet avklarat och att det gick bra.

 

Bra start

Eftersom att jag har ett litet extra ansvar över att alla plastare rullar som dem ska, så känns det extra skönt med en sån kanonstart som det var idag. Inga större missöden eller katastrofer stod på tapeten. Det var endast det vanliga småstrulet som dök upp, men i väldigt liten mängd. Det är ju faktiskt en viss ihoppkörningsperiod när vi är så många på samma fält. Vissa har aldrig sett varandra och nu ska vi alla jobba ihop som ett lag, med endast perfekt som godkänt resultat. Det är lite klurigt och till och med erfarna förare som varit med länge, måste anstränga för att ha koncentration på topp hela tiden. En bra samarbetsövning är när 3 pressar och 6 plastare ska in eller ut på ett fält samtidigt, då kan det lätt bli rörigt och otäckt om folk stressar upp sig.

Här är ett fält färdigt och flytten till nästa är påbörjad.

Så här ser det ut när det dras igång på ett nytt fält:

100 hektar

Dagens produktion uppgick till 100 hektar ganska så exakt, imorgon ska ytterligare 104 hektar paketeras. Imorgon är det dags för mig att sätta upp i traktorn och plasta igen. Idag så har jag befunnit mig utanför traktorerna för att kunna vara behjälplig, om problem uppstått vid denna ”riktiga” inkörningen av nya förare. Alla som är med och kör har ju redan kört maskinerna, men som jag nämnt ovan så är detta lite annorlunda. Därför kan lite extra hjälp vid vissa tillfällen vara välkommet.

Det gäller att serva och tanka vid bra tillfällen. Här tankas det endast, när det ändå väntas på att plastarna ska komma ikapp.

Vi fick idag även ett väldigt glädjande besked, men det skriver vi mer om till helgen.