Lugn helg

Den här helgen har varit lugn, i alla fall från arbete. Riktigt lugn blir den inte med två småbarn och två vorsthrar hemma, men ingen i vår familj trivs när det är lugnt.

Alltid något att göra

Det finns alltid något att göra på gården, man behöver inte ens leta för att hitta något. Jag ska erkänna att jag har svårt att slita mig från arbete när det finns att göra. Som tur är så har jag en underbar familj som gör det lättare, vore det inte för dem skulle jag jobba jämnt. Det är ju underbart när intresse och jobb går ihop, men man måste nog även ta en paus från det med. Ta ett steg åt sidan. Då ser man saker med lite andra ögon, även sådant som rör företaget. Det är positivt för allt och alla. En granne sa en gång till mig :”man lever inte för att jobba, man jobbar för att leva”. Jag vet inte var det kommer ifrån från början, men det är ett uttryck som är både rätt och fel tycker jag…. Det kan vi klura mer på nån gång när det regnar….

Vad innebär då en lugn helg för mig?

Sovmorgon brukar man ju kunna glömma med barn och hundar, som vill och behöver aktiveras och rastas. Trots det så fick jag faktiskt njuta av en sovmorgon i morse. Det var väldigt länge sedan och man känner sig helkriminell, som ligger kvar i sängen medans alla andra aktiverar sig. Det är ju lite styr med barn och hundar på morgonen, tack frun för detta. Även om jag inte sov hela ”sovmorgonen” så låg jag i alla fall i sängen och vilade, det var inte dumt. Resten av helgen har det varit full fart med gräsklippning, gårdskrattning, svampplockning, trädgårdsfix och mys. Det är underbart att få lediga stunder att spendera med familjen!!

Här kommer lite bilder från helgen:

Förmiddagspromenad, hela familjen är med. När Wilhelm vill cykla fort offrar sig mamman och springer med. Jag går lite bakom och kollar på det fina vetet.
Jag gillar inte svamp i vanliga fall, men den som går att äta älskar jag.
”Barnryggsäcken” är guld värd vid svårare terräng.
Vädret orsakade en lite paus i arbetet. Hagelskurar är inte mysiga….
Alla hjälper till med trädgårdsfix. Wilhelm drar jord med sin traktor och Oliwia drar traktorn (försöker i alla fall).
Även i mor och fars trädgård pågår trädgårdsfix. Här sätts det plattor på proffsnivå.
Lite matlagning hanns det även med. Oxfilé, som aldrig någonsin varit utanför gården. O lite annat smått o gott som vi kastade ihop, vi missade tydligen grönsakerna….
En kärlekspotatis. Min fru tycker gillar inte den här bilden. Hon gillar den hjärtformade potatisen, men tycker det ser stökigt ut i bakgrunden. Men : ”a clean kitchen is a sign of a wasted life”. Dagens sanning!!  Och resten av vårat kök är faktiskt väldigt välstädat, jag lovar…….
Lite inomhusträning. Här syns det hur skinnande rent vårat kök är.

Onödig apparat?

Våran mins använda apparat hemma just nu är tv´n. Jag kan inte låta bli att tycka att det är sunt, även om det kan vara skönt att ibland koppla loss tankarna vi ”dumburken”. Nu var det väldigt länge sedan tv´n användes här. Hoppas den inte har rostat ihop, den kan vara bra att ha i vinter nån gång.

Här är den, den för tillfället väldigt oanvända tv´n. Det är även två snyggingar med på bilden. Duro ligger här och sover med sitt märgben mellan sina framben, för att Elit inte ska sno det. Det ser faktiskt ut som att Elit har uppmärksammat märgbenet….

 

Inte helt lugn

Helt lugn från arbete var inte helgen. Jag har ju så fruktansvärt svårt att hålla mig ifrån vetefält som jag går förbi. Det finns alltid något att studera… Jag märkte även härom kvällen att en 724:an Logmaster slutat fungera. Jag har svårt att slappna av om jag vet att saker inte fungerar, så även en snabb felökning på detta genomfördes. Det var ett lätt fel, en kabel som någon dragit ur utan att stoppa tillbaka.

Inte konstigt att det inte fungerar när grejor hänger löst….

Snabb vetepromenads rapport i bilder:

Mer kommer att komma senare, tror jag. När tid finnes och jag har sammanställt lite grann. Alla insatser är ju gjorda, men uppföljning tycker jag är minst lika viktig. Uppföljning för att skapa egna erfarenheter är nog bland det viktigaste vi gör tycker jag. Erfarenheten är det viktigaste verktyget vi har!!

Vetet är i år väldigt kort. Här är det stråförkortat endast en gång, vid axgången.
Där det är behandlat två ggr är det något kortar.. inte mycket men något. Trotts olika vinklar på kortet så syns det nog…
Här är längden i Kväve-nollrutan.
Axräkning Utanför kväve-nollruta ca 644 ax/m 2 I kväve-nollrutan 412 ax/ m2
Uppslitna veteplantor, tyvärr inte uppgrävda. Har inte hela utrustningen med mig på promenaderna… Plantorna till vänster från kväve-nollrutan. Som vanligt svårt med bilder, men tycker att skillnader syns även på bild.

 

Nu hoppas jag att vi slipper sådana här skurar, det gör ju inget annat än att regna i det här landet……..!!