Slutet närmar sig

Ja, nu närmar sig slutet, slutet på pressningen av första skörden 2020 åt Hästkraft. 

Bättre väder

Efter att ha varit lite tjorvigt väder för att producera hästfoder, så verkar det nu finnas några fina dagar. Dessa dagar kommer förhoppningsvis utnyttjas till max och balproduktionen bli klar i helgen. Helgen börjar tydligen redan imorgon, jag fick för mig att det var långt kvar till helgen. Dagarna flyter lite ihop när det är full fart. Igår så avverkades ytterligare 100 ha och om jag nu räknat rätt återstår ca 260 ha att pressa. Dessa 260 ha blir förmodligen uppdelade på två produktionspass. Vi kanske är klara imorgon natt, det återstår att se….

Dagen bjöd på bra skördeväder, här drar vi igång för dagen…
Allting flöt på bra i det fina vädret.
Lysen behövdes även detta pass.
Vågar man verkligen gå ut och byta plast när dessa monster till blinningar/bromsar sitter och väntar på en?? Trodde det var gråsparvar först…..

 

Nattskiftet klart

Inatt så flöt allting på bra, inga stora eller ens små problem dök upp. Jag och Liam har precis kommit hem och ska nu sova för att vara redo för att rycka in inatt igen. Nu står maskinerna färdigservade redo för ytterligare ett produktionspass. Så får vi se hur det ser ut och hur det går.

 

Den dagliga service utförs när det passar bäst. Oftast i slutet av ett skift, när man inte sinkar någon produktion.
Liam smörjer sin plastare.

Uppdatering om 720:in

Igår morse sattes traktorn ihop av mekaniker från lantmännen, precis som planen var. Däremot så vid en noggrannare titt i dagsljuset så var både fläkten och kylaren lite skadade. De var tillräckligt hela för att kunna köra, men tillräckligt trasiga för att byta. Eftersom att vi har traktorer ändå, utan att behöva använda 720:in just nu. Så rullade vi den direkt till verkstan där dem får byta dessa saker. Vi är beroende av att maskinerna rullar, då kan vi inte chansa och tänkta det borde gå, när vi vet om att det finns brister. Därför byts detta nu så fort som möjligt.

Hoppas vi får se mer av solen kommande dagar.

Nu ska vi se om jag hinner till sängen innan min familj vaknar, inte helt säkert.