Fina vallskördsbilder

Idag pressas de sista hektaren förstaskörd åt Hästkraft i Sverige AB. Det firar vi med lite bilder jag tagit under produktionen.

Snart färdigt

Än är det inte helt färdigt, men just nu återstår endast 17 hektar. För att det inte skulle bli pressat och plastat idag skulle det krävas en större katastrof. Det är ju trots allt tre press-lag, så nog borde de sista hektaren bli klara. Katastrofer kan ju ändå inträffa, men hoppas verkligen dem håller sig borta. Jag är nu hemma efter nattskiftet och när jag vaknar så borde det vara färdigt.

Vi firar

Att det snart är färdigt firar vi med några enligt mig fina bilder jag tagit. Några av bilderna har varit med nån gång tidigare, men är värda att ses igen. Det fina med att jobba på natten är bla att man kan ta lite bilder på dagarna. Vissa bilder är även tagna uppifrån med drönare. När drönaren införskaffades, trodde jag inte att det var så hårda regler om vad man fick sprida eller inte. Bilder på åker är i alla fall ok att sprida, vilken tur att produktionen äger rum just på åker. Det kommer kanske en liten film med i framtiden.

Här kommer mina utvalda bilder:

Mitt åk
Här står alla precis som travhästarna som ska äta fodret. Redo och taggade inför startskottet
Hela gänget är på gång
Det är några svart Fendtar med och kör också
Färdiga på fältet
Här dundrar våran nya press fram
Många vändtegar har det blivit
Fågel är nog inte så dumt att vara…
default

 

Vad smått allting är
Det är lite klurigt att ta bra bilder när man egentligen har en annan huvuduppgift
Våra två plastare
Det har blivit några solnedgångar under sommaren
Hjortarna gör sig inte dåliga på bild

 

In i dimman
En sista uppifrån

Plastfyllning i mörkret

 

Trots att det har blivit många nätter runt Ericsbergs slott, så har vi inte träffat på Pintorpafrun än. Hon kanske helt enkelt inte störs av vårat arbete….
Näst sista passet fick jag sällskap i hytten. Hoppas den inte blev besviken över att få flytta från Nyköping till Katrineholm…

 

Nu kan vi snart avsluta detta kapitel och fokusera på nästa.