Tiden räcker till

Ja, det verkar just nu som att tiden räcker till. Till och med för lite semester.

Inte bara tiden det handlar om

Egentligen är det inte bara just själva tiden i sig det handlar om, utan att ta sig tid. Som jag har nämnt tidigare så har jag väldigt svårt att slita mig ifrån arbetet, finns det saker att göra vill jag göra dem. Jag vill helst vara den som jobbar hårdast och mest, annars får jag lite dåligt samvete. En av mina största rädslor är att bli/vara lat, men det tar vi en annan gång.

Lättare nu

Sedan vi fick barn så har det blivit lättare för mig att inse att livet inte bara handlar om att jobba hårdast och mest. För några år sedan när min då sambo, nu fru frågade när vi skulle ha semester ihop, så svarade jag: Vecka 52 om det inte snöar. Det var kanske ett litet tråkigt svar, men det var lite så det var då. Tack älskade Caroline för att du stått ut med mig ändå!

Tack älskling! för att du stått ut med min semester-rädsla. Cykelhjälmen ligger i korgen och är här avtagen endast för bildens skull….

 

Tiden finns

Det är faktiskt även så att vi i år ligger väldigt bra till med förberedelserna inför hösten. Vi har mycket kvar att göra, men det känns som att det är under kontroll. Det gör det hela lättare. Vi ska bara schakta och gjuta nån liten platta, annars är det nästan bara vanliga förberedelser kvar…. Skörden verkar inte heller ligga direkt runt knuten. Tidigare i år var jag övertygad om att vi skulle börja tröska Norin-vetet 25/7, men det hinner nog bli augusti innan det blir dags…. Så gott om tid finns ändå, det är ju nästan flera veckor bort.

Norinet ser ju för en optimist ut att mogna på här…
Men tittar man i ett annat ljust från samma plats, tar det nog ett tag.
Frågan är hur långt bort det är…
Julius-vetet är i alla fall långt (längre) bort…

Semester är viktigt

Det tycker jag verkligen och vill inte att nån ska tro något annat. Även om det alltid finns något att göra, så har vi alltid haft någon slags semester någon gång på året. Även om den inte har varit just på sommaren, så har den någon gång dykt upp. Ibland har det bara varit någon dag och ibland någon vecka. En hel vecka i sträck var det nog däremot längesedan jag hade (om jag kommer ihåg rätt) något litet brukar det alltid dyka upp. Nu ska jag däremot verkligen försöka att ha minst en hel vecka i sträck. Det är skönt att få chansen att ladda upp alla batterier inför våran intensivaste arbetsperiod, skörd och höstbruk.

Typisk semesterbild, Cola-zero med en citron i.

Vad ska vi då göra på semestern?

Inte åka till Göteborg i alla fall… Det är synd för jag gillar Göteborg, men varje gång det blivit kortsemester i Göteborg så har man mötts av liggsäd när man kommit hem. Dvs semester i Göteborg = liggsäd, det säger statistiken tydligt!

När det ser ut så här, vågar man absolut inte åka till Göteborg…

Det vi ska göra i stället är att vara hemma och ta hand om varandra. Det brukar vara lättare att slappna av om man åker ifrån gården ett tag, men eftersom att det är som det är i år så hemestrar vi ordentligt!

Ett semesterprojekt, är att sanera min matsäcksväska. Jag råkade glömma sushi i den några dagar för länge. Det var inte fräscht, men jag gillar väskan så jag ska försöka rädda den….
Bra kvällsaktivitet. Än så länge står det 1-1 i matcher.

 

Bloggen rullar ändå

Bloggen kommer fortsätta att rulla och inte bara med massa jobbiga semesterbilder. Verksamheten fortsätter ju på gården även om jag har semester och det finns mycket att skriva om. Finns det däremot något som nån av er som läser, vill att jag skriver om så mejla gärna på blogg@abbotnas.se så ska jag se vad jag kan göra.