Tillbaka till verkligheten?

Vad nu verkligheten är? 

 

Vad är verklighet?

Ja vilken bra fråga. Det måste väl vara upp till var och en vad man vill kalla verklighet antar jag, eller? Vi lever ju (ibland) i olika verkligheter. Meningen är inte att jag ska sitta här och filosofera och sväva iväg, jag vill bara säga att imorgon kan det vara slut på min semester. Då kommer jag tillbaka till min verklighet, arbete.

För vissa är detta med att sluta en semester något negativt, stackars dem! Så är det inte för mig. Det är klart att jag kommer att sakna att vara med min familj hela dagarna, det har varit helt underbart! Men precis som jag älskar att vara med dem, så älskar jag även att jobba. Tänk att älska allt man gör, jag måste vara en av världens lyckligaste människor.

Lycklig bild?

 

Duktig på semester?

Jag vet att jag inte alltid är så duktig på det här med att ha semester. Även om jag är ledigt så har jag svårt att hålla mig borta. Jag vill veta vad som händer och vara med lite i smyg. Det brukar vara mycket lättare att slappna av om man åker iväg från gården, men i år har vi hållit oss hemma. Jag tycker ändå att jag denna gång har varit väldigt duktig på att hålla mig ifrån arbetet. Jag vet att jag har smitit ut lite på kvällar och kollat lite grödor, men annars har jag skött mig bra. Jag hoppas att min fru och familj håller med mig.

Under en av semesterpromenaderna sökte vi skydd i den tomma lagården. Det var hårt regn och jag slapp som tur va se vetet lägga sig.
Jag tror att Elit håller med om att jag varit duktig semestrare. Han vill nog själv aldrig ha semester.

Vad har hänt när jag varit borta?

Allting har ju rullat på på gården även om inte jag varit med. Eftersom att jag försökt hålla mig borta vet jag inte allt som har hänt, men en hel del har jag koll på. Här är lite vad som har hänt och jag inte inte skrivit om.

  • Sprutan har fått på sina breda däck igen, och är nu redo för höstens växtskyddsbehandlingar.
  • De där sista nivåvakterna på torken, som inte fungerade är nu utbytta.
  • Dubbelmontage har åkt på 936:an och den står nu redo för rapssådd.
  • Damm och boss plansilon har nu fått väggar och är eventuellt färdig. Ska kanske och förmodligen byggas vidare på senare.

 

Bara att vrida om nyckeln och köra
Nästan helt färdigt, det får duga för nu i alla fall. Tak, dörrar och gjuten en kantbalk runt finns det planer på.

 

Morgondagen

Att det är slut på semestern är ett faktum, frågan är bara hur slut det är på den? Det kommer att vissa sig imorgon. Det finns faktiskt en liten tanke om att vi börjar skörden 2020 imorgon, men det är än så länge bara en liten tanke. Det beror lite på vad vädergudarna gör. Under morgondagen hoppas jag att vi kommer att få svar de klumprotsprover vi skickade för ett tag sedan. Eftersom att rapssådden närmar sig med stormsteg kan det vara bra att veta om det går att så raps på det fältet.

Lite uppehållsväder

Ja lite regnstopp några dagar skulle inte göra något. Just nu känns det som att mamma natur gör allt hon kan för att knuffa omkull lite vete. Lite har lagt sig, men inga mängder. Hoppas det förblir så. Nu hoppas vi på några dagar med bra skördeväder.

Där det är dubbelsått har det på vissa ställen börjat luta.
Även om regnmoln är otäcka är dem vackra. Det blir så fina skarpa färger.