Nu är rapsen sådd

Ja, alldeles nyss (06:30) blev jag färdigsådd med våran höstraps. Ett skönt mål att ha avklarat.

Längre tid än jag trodde

Tidsoptimist som jag ibland är så hade jag räknat med att vara klar redan 03:00, men så blev det inte. Det var några mindre avbrott som sinkade lite. Jag måste nog ändå vara lite nöjd med att ha sått 70 ha uppdelat på åtta skiften på en dag (och en natt). Eftersom att jag blev lite försenad med mitt så-avslut, så blir det här ett litet bantat inlägg om sådden. Tänkte försöka träffa kudden en snabbis innan det drar igång för fullt idag igen.

Sista fyllningen och byte av utsäde blev i mörker.
Utan GPS´s skulle det bli  o-effektivare.

Kultivator sådd

Från och med förra året är våran ursprungsplan att så med Swiften, vi höll den planen i år. Vi sådde direkt i första överfarten och jag tror att det blev bra, vågar inte mer än att tro än. Eftersom att vi sådde på åtta olika fält så var det inte bara stor variationer inom fälten, det var ännu större skillnader mellan fälten. Trots dessa variationer så är jag än så positiv till resultatet, den som lever får se.

default
Bra resultat?
Jag kör så djupt det går med ett bra resultat i ytan.

 

Grövre bruk, ser ni fröet?
Finare bruk.
Grövre
Lite både och.

Vad sådde vi?

I år sådde vi två olika sorter, Atora som vi nu sår för tredje året och Expansion som är ny för oss. Jag sådde ut 45 grobara/m2 på båda sorterna, det är än antalet plantor/m2 jag vill ha men alla kommer med största sannolikhet inte att gro. Jag vet att det är populärt att prata i kg/ha och på de tre olika utsädena jag sådde nu, så såg det ut så här för att få ut 45 grobara/m2: Expansion  2,1 kg/ha, Atora 1 2,8 kg/ha, Atora 2 3,3 kg/ha.

Här är det Atora. Jag gillar den blåa färgen, ser gott ut….

 

 

 

Gödningen ska ut innan jag kommer, det sköter far och mor.
Lampan i behållaren blev bra!
Fladdermus vy

All våran egen raps är nu sådd och nu väntar lite utekörning med detta ekipage.

Nu ska jag hem och snabb-sova innan jag ska ut på rapsfälten igen.