Nu gror rapsen

ja wow, rapsen har redan börjat gro.

Inget inlägg

Egentligen hade jag inte tänkt skriva något idag, men att rapsen gror måste ju nämnas så här kommer ett kort inlägg. När det vi sår växer gör mig lycklig, det är ju ändå det som är lite av det första målet med en sådd, att det ska gro och växa. Misstänkte att jag skulle hitta lite groddar på rapsen idag, men var inte helt säker. Nu är jag det, det som såddes först har nu börjat gro. Det är inte alla frön som har börjat gro, bara dem som ligger perfekt. Hur många som ligger perfekt vet jag inte, men får nog en liten fingervisning om några dagar.

Det första jag hittade, jag blir lite som ett barn på julafton när jag ser detta. Maskiner i alla ära, men det här är vackrare!
Den här rackarn har kommit igång ordentligt. Häftigt att 57 timmar innan kortet togs så låg fröet fortfarande i säcken, det går fort.
Samma som ovan men här har jag tvätta bort betningsmedlet, man burkar se bättre då.

 

Färdig vältat och snigelskyddat

Idag blev jag äntligen klar med både vältningen och snigelskyddet, det känns skönt nu när det börjar växa. Snigelgiftet spred jag den här gången med gödningsspridaren. Jag tycker att det är häftigt att den kastar de små sluxxpelletsarna så att man kan sprida med 24 meters arbetsbredd. Vi valde att lägga oss på straxt över 5 kg sluxx/ha och jag la lite extra på vad jag tror är utsatta platser.

Sluxx -spridning med RAUCHEN fungerar väldigt bra.
Kastar ända ut på vändtegen gör den.
Här kan man undra hur det blir. Det här är vallbrottet. Jag har sett sämre som blivit bra, så jag är inte orolig än.

Rapstema

Den här helgen verkar det som att det kommer att bli rapstema för oss. Jag ska iväg och så lite åt andra och mor och far kommer troligtvis att börja tröska våran höstraps imorgon. Vi blev idag klar med Norin-vetet och när vi provtröskade Julius-vetet så var det inte riktigt moget än. Våran höstraps verkar däremot vara redo för tröskning. Vi får se vad morgondagen har åt oss.