3 dagar kvar?

Ja fortsätter vi iden här takten så är vi färdigtröskade om tre dagar, men jag gissar ändå att det tar fyra dagar.

Ännu en bra dag

Idag var ännu en väldigt bra dag i tröskningens tecken. Idag tröskade vi två hektar mer än igår, men körde tyvärr inte hem lika många ton. Det var inte helt oväntat att det vi tröskade idag skulle vara sämre än det vi tröskade igår. Det var behandlat efter dem förutsättningarna, det var en hel del av ett av fälten som inte såg så bra ut i våras. Vi får analysera det här vidare efter skörden, nu lägger vi fokus på att få in allt. Hur som helst så tröskade vi idag 47 hektar och bar hem ca 400 ton (enligt våra beräkningar), det tycker jag vi ska sova gott på.

Nu står här inget vete längre, det här är det lite sämre fältet.
Fältets kvävenollruta. Det är den tydligaste jag någonsin sett.
Från nollrutan, här är det 240 ax/m2
Bredvid nollrutan, 580 ax/m2

 

130 hektar kvar

Efter dagen så återstår nu endast ca 130 hektar Julius-vete, sen är vi färdigtröskade för i år. Fortsätter vi i den takt vi hat de tre senaste dagarna så tar det endast ytterligare tre dagar. Nu finns det lite omständigheter som gör att jag tror att det kommer att ta fyra dagar. Jag tror inte att avkastningen per hektar kommer att sjunka på det som är kvar, om jag har rätt borde den öka lite. Det är även lite längre att köra till två av fälten som är kvar, dessa brukar gå att köra på en (lång) dag. Sen kommer det eventuellt att dyka upp lite andra jobb i planeringen (handlar om prioritering). Det återstår att se hur mycket som är kvar på tisdag morgon.

Här är ifrån en av tankarna jag hämtade idag:

 

Ser ni den fina Floda kyrka igenom dammet?

 

Rapsen känns fortfarande bra

Just nu känns det bra med rapsen som vi har sått. Den är på väg upp och det kommer fler plantor hela tiden. Det finns fukt och värmen finns med så förhoppningsvis så växer den ifrån alla skadegörare. Även spillsäden gror, det är både bra och dåligt. Det negativa är ju att det finns spillsäd och att den konkurrerar med rapsen. Det positiva är att eftersom att den gror och växer bra, så borde även raspen göra det. Nu är det ett rapsfält och inget vetefält längre, så vete är där nu ett ogräs och ska sprutas bort. Ska man vara lite negativ så är det ju lite ojämn uppkomst som kan ställa till det för bland annat kommande växtskydd. Hoppas nu att det kommer upp tillräckligt med plantor för att vi ska vara nöjda.

Spillsäden gror.
här är vetet ogräs
Vissa plantor har kommit längre än andra
Sluxxen ligger kvar

Hoppas jag sover gott inatt, så jag orkar prestera lika bra som dem andra imorgon igen.