Nu är nya silon full

Hurra! Äntligen är den nya silon full med Julius-vete, det är en skön känsla

Hur full?

 

Vad är full och hur full är den? 2500 m3 och vet inte, är rätt svar. Silon ska ju rymma 2500 m3, frågan är bara hur det ser ut i silon då. Enligt nivåvakten så är silon nu full (den går att justera). Enligt mina beräkningar så är det just nu 2400 m3 i silon, det visade sig vara även vad min mor tror. Det borde alltså inte vara helt galet räknat, vi får säkert svar senare. Eftersom att det inte är m3 vi säljer utan kg, så finns det en uträkning om det med. Den är mycket lättare, vi vet ju våran rymdvikt och har en aning om volymen. Volymen 2400 m3 * rymdvikten (snittet) 0;83 = vikten 1992 ton. 1992 ton är en liten skvätt faktiskt. Detta är fortfarande preliminära siffror så en liten nypa salt ska dem tas med, men hoppas att det stämmer!

Nivå vakten säger att silon är full.
Men lite space finns det fortfarande.

 

 

5.5 = 220 ha

Fem och en halv dag och 220 hektar  Julius vete gick det åt för att fylla silon. Det tycker jag är lite fränt, för sex dagar sedan var silon tom och nu är den full. Vad fort allting går! Om nu siffrorna jag har räknat fram stämmer, så är det en väldigt bra skörd än så länge på Julius. 9 ton/ha i snitt är ingen dålig snittskörd. Hoppas vi räknat rätt så vi inte lurar oss själva, det brukar vi inte göra.

Kan det var så att 9 ton/ha blir vårat snitt?
Parekerade och redo för en ny dag.

nu blev jag fruktansvärt trött så jag får ta och avbryta här och be att få återkomma en annan dag. Imorgon ser det för övrigt ut som att vi kommer att bli färdig tröskade.