Bra väder, imorgon sår vi igen

Dagens perfekta torrväder, ihop med att vi de senaste dagarna har plöjt upp torr(are) jord. Har gjort att vi idag kunde börja harva. 

Lycklig överraskning

I morse var jag inte alls inställd på att det skulle gå att börja harva idag. Därför kom det som en liten härligt överraskning när man såg hur det började torka upp idag. Jag var inställd på att det inte skulle bli någon sådd fören nästa vecka, men det här är ju bättre. Det gäller ju att ta dem chanser man får. Nu är ett fält färdig-harvat för sådd och ytterligare två är på gång. Imorgon bitti är det alltså bara att fylla såmaskinen och tanka traktorn så sår vi igen, underbart. Hoppas inget konstigt händer. Fältet som är redo för sådd är 8,52 ha och har vi tur så blir ytterligare 26,69 ha redo och sådda imorgon. Hoppas nu att vädret är med oss.

Harven snurrar runt skogen.

Så här såg det ut när första harvningen kördes på dagen andra fält:

Jag har suttit i grävmaskin hela dagen, men det blev inga snygga dikesbilder att visa här. Så en tankbild får duga.

 

Jag har ännu en viktig och kanske lång dag framför mig imorgon, så det är kanske bästa att jag går och lägger mig nu.