Jag skulle bara….

Rubriken säger allt. Uttrycket ”jag ska bara” fungerar ungefär 7,63% av gångerna som jag använder det. Idag fungerade det inte alls, det var ett trasigt uttryck. 

Tappbyte

Eftersom att tappbytet uteblev igår så tog jag mig an uppgiften idag. Det var nära att jag började med detta klockan 20:00 igår kväll. Det var en himla tur att jag inte gjorde det, det hade blivit en lång natt. Det enda jag skulle göra var att byta en tapp på såmaskinen. Det är ju inte så krångligt, det är ju ingen grävmaskin där tapparna sitter som berget. I min teoretiska version av det hela så skulle det bara vara att avlasta allting och dra ur den gamla tappen och stoppa i den nya. Så fungerade det självklart inte i praktiken. Jag hade räknat med lite stök när jag skulle ha bort den gamla tappen, den var ju trots allt skadad. Men det var inte bara inte….

Det var inte bara inte….

Mer skadad än jag trodde

Tappen var inte bara lite krokig som jag trodde utan av och mycket krokig. Den verkar ha kärvat fast, gått av och blivit krokigt. Jag fick inte ur denna tapp på plats utan fick sköra loss den och åka till en verkstad med hydraulpress (vi har ingen själva än…) Efter hårt tryck så släppte den bit som satt kvar. Efter att tappen försvunnit var det bara motorväg kvar, nu är den ihop igen och ännu en gång redo sådd igen. Det var en himla tur att tappen byttes ut innan allting lossnade.

Så här såg tappen ut när jag började…. lite krokig ut för ögat……
Den var tydligen av också..
Efter mycket slit så tog jag till slut bort allting. De andra tapparna gick att få bort med bara kofoten. Den jag skulle byte fick jag skära av.
Det fick bli en resa till lantmännen för att press ur det sista av tappen.
Här ska det vara geggigt av fett inte strävt av rost…..
Här syns det att det rörde sig på fel ställe.
Eftersom att det har rört sig på fel ställe så blev det lite upp glappat. Det får åtgärdas senare…

Tydligen Onsdag

Jag börjar bli helt lost nu vad gäller vilken dag det är, allting går liksom lite ihop just nu. Vad jag däremot har koll på är att det skulle vara varmt och strålande sol denna vecka. Konstigt då att det redan är mitten på veckan och jag har endast sett solen korta stunder. Jag har hela tiden tänkt att solen kommer i veckan, men nu är det ju ”i veckan”. Den kommer säkert imorgon eller senare i veckan.

 

Ljus och mörker

Det verkar ju inte som att sådden kommer att ske endast i dagsljus nu, därför klistrade jag dit lite mer lampor på såmaskinen. Denna gången i gödnings- och utsädesbehållare. Så att det syns tydligt hur mycket som finns kvar även på natten. På våran gamla hade jag kamera i utsädesbehållaren, men det var jag inte helt nöjd med…. När vi köpte såmaskinen satt det inga arbetslampor på, men det gör det nu. Som tur är så fanns det utgångar till detta i kretskortet, och ”knapparna” fanns i monitorn. Det vara alltså bara plug and play. Smidigt och snyggt sätt lamorna på.

 

 

Tänt var det här

 

Det är inte svårt att hitta skatter med bra karta.
Knappar är till för att användas. Nu används båda ljuknapparna.
Lätt att se och jag slipper halka runt med mobilen som ljuskälla.

 

Vi har inte höstbrukat något idag heller. Har jag tur så får jag börja så imorgon kväll, det skulle vara skönt. Planen just nu är att harven börjar rulla imorgon bitti,