Slutspurten i sådden

I helgen har det varit full fart höstvete-sådden och idag blir vi nog klara. 

31,28 hektar

I helgen (ihop med fredag) har vi lyckats få ner vete på ca 160 hektar. Det gör att vi nu bara har 31,28 hektar kvar att så. Vi borde alltså bli färdig sådda idag, till och med om mindre patrull uppstår. Man ska ju inte ropa hej fören man är över ån, men nu känner jag ändå lite segervittring. För man måste ju kunna kalla det för en liten vinst att ha sått färdigt, eller hur?

Det är inte mycket kvar nu enligt VARIODOC. Tiden som är kvar stämmer inte riktigt, vi får nog lägga på någon timme för fyllning och småstrul… Kan även tillägga att kamerorna än en gång räddade mig. Efter en avstängning av halva maskinen, ville den inte riktig hopp igång igen. Den gick ryckigt. Tack vare kameran upptäcktes och åtgärdades felet.
Dessa rödfärgade små korn ska (enligt plan) bli mjöl så småningom.
Idag vart det lite kokigt bitvis. Vi har nu gått upp till 400 grobara/m2 som grundgiva.
Trotts bitvis taskiga förhållanden, så tycker jag att utsädet hamnade bra.
På andra sidan flaggan är det numera Brons-vete och på denna sida Julius-vete

 

Blandade känslor

Även om jag längtat efter att vi ska bli färdiga med sådden, så är det lite blandade känslor. Det är både skönt och tråkigt. Att nå mål är väl nästan alltid kul, men vägen dit är ju också rolig. Det ska ändå bli skönt att dra ner lite på tempot nu. Vi har haft ganska så full fart sen vi började tröska första augusti. Än så länge är vi inte riktigt där, vi har lite vall att skörda. Förhoppningsvis kan vi beta av det med i veckan, om vädret tillåter.

Full fart på fälten
Inte många fyllningar kvar nu.
Där i dammet harvar farsan sista planerade fältet för i år.
Nu är det verkligen höst, jag gillar hösten. Det är en vacker och mysig årstid tycker jag.
Det hade ju varit gentilt av vildsvinen att vänta med att böka i det jag sått, åtminstone tills jag lämnat fältet.

Just nu vilar såmaskinen en liten stund och jag ska göra detsamma. Det kan vara så att innan det mörknar ikväll är såmaskinen parkerad igen.