Slutet är här

Med slutet menar jag inte att det är någon domedag eller så. Det jag menar är att slutet på våran högsäsong nu är här. Nu kan vi börja trappa ner på arbetet lite grann.

Finalen

Vädret har ju varit perfekt för oss de senaste dagarna, så finalen av högsäsongen gick igår av stapeln och bestod av pressning, plastning och ihopplockning utav balarna. Finalen blev för mig och farsan klar idag 01:00 och lilla mamma sitter fortfarande där ute i mörkret och plockar ihop balar till fältkanten. När det är klart så kan vi nog säga att våran högsäsong är på väg neråt.

Sista delen av finalen ägde rum i dimman.
Det är ingen bomb som smäller ,det är bara en Fendt som kommer farande.
Som sagt var, in i dimman. Det är inte lätt att se balarna i dessa förhållanden.

 

Lugnare period

Mm nu är det dags för en liten lugnare period för oss. Det finns alltid hur mycket som helst att göra, men nu är i alla fall de åtgärder som är mest väderberoende och tidsbegränsade utförda (förutom en del sprutning).Tanken är nu att vi ska kunna gå ner på att jobba 8 timmar om dagen. Det fungerar absolut inte alla dagar, men vi kommer att sträva däråt. Ända sen i våras så har högsäsongen egentligen varit igång, men nu på slutet så har det varit mer ihållande. Som jag redan har nämnt tidigare så är det blandade känslor nu när vi går in i lugnare period, men det ska bli underbart att få hänga lite mer med familjen nu.

Igår kväll så var hela familjen ute med lite mat åt oss som körde. Perfekt tillfälle att få umgås med barnen lite grann.

Lära sig ta det lugnt igen

Nu börjar konsten för att lära sig själv att ta det lugnt igen. Det är inte helt lätt att gå ner i var och lugna kroppen efter högsäsong. Gör jag inte det på rätt sätt (för mig) så har jag märkt det blir jobbigt för mig. Jag mår helt enkelt inte bra om jag bara drar proppen och inte vänjer mig vi den ny situationen.

Idag ska jag lyxa till med en sovmorgon, det ska bli skönt.