Ännu en fredag

Nu är snart ännu en fredag slut. Precis som förra fredagen så är det här en sån där ”riktig” fredag, som innebär att det (för mig) kommer två lugnare dagar nu. Vad gör jag då en sådan fredag?

 

Förmiddagen

Då gjordes en massa saker, men utan att jag kände mig produktiv, så den stryker vi… Istället hoppar vi direkt på eftermiddagen.

Markarbetet fortsätter

På eftermiddagen återupptogs schaktningen för pannrum och flisförråd. Det var fortfarande grovschaktning på tapeten, för att få bort så mycket massor som möjligt medans det är bra väder för det. Arbetet går framåt, även om det tar lite tid när man håller på själv. Att både köra schakten och gräva själv går väl ändå ann när det ändå inte är mer som ska köras… Nu börjar det i alla fall synas vart plattorna ska vara. En grej som gjorde att det inte var någon vanlig fredag idag, vara att jag inte grävde av elkabeln som jag hittade. Eftersom att jag grävde på den 15:45 borde jag ju annars helt enligt lagen om all jävlighet grävt av den och sprängt ett proppskåp….. Nu gjorde jag inte det och det får mig att fundera på om det verkligen är fredag idag…

Så här ser det ut nu.. vi närmar oss faktiskt att det är dags att plocka fram lasern och börja gräva på riktigt.. Men det finns en del grejor som går i backen som ska friläggas och flyttas först. När det grävdes ner för 5 år sedan, var det ju ingen som räknade med att det skulle byggas här (så snart) igen.
Här är den, den välsignade kabeln som får leva ett tag till….

 

Ska jag vara ärlig, så var det inte bara tur att jag inte dödade kabeln. När jag grävde ner den här, så var jag noga med att märka den. Det gjorde med både brädor och ordentligt med skyddssand. Jag visste ju faktiskt också att den går där. Så det hade nästan varit en bedrift att döda den, men på en fredagseftermiddag kan ju allt hända…

Jag har för övrigt lärt mig ett kanonknep för att hitta kablar och ledningar man inte vet om. Det måste jag visa någon gång…

Fredagen kom ikapp

Allting brukar ju kunna komma ikapp, det gjorde även den här fredagen. När jag började fundera på att slå igen för dagen så dök det upp verkstadsjobb, två stycken till och med. Det var återigen några av gårdens viktigaste maskiner som skulle lagas, i alla fall om man frågar min son. Det spelade ingen roll att helgtaxan på repjobb slog in, det skulle lagas i alla fall.

Traktor och tröska med haveri.
Mitt favorit lim löste problemet snabbt. Egentligen borde jag var förbjuden att använda detta, det händer alltid någon liten olycka. En gång råkade jag limma fast mig själv i en bar… Idag så var jag lite dumsnål och tänka att det var synd att kasta blandarröret efter bara en liten limning. Därför blåste jag rent det med tryckluften, det gick jätte bra. Det var när jag skulle kontroll blåsa med min mun som trubbel uppstod… Jag trodde att limmet på utsidan var borta, behöver jag berätta mer?
Det gjorde jobbet i alla fall, och mina läppar satt inte ihop så länge…

Åt rätt håll

Det verkar som att jag lyckades vända alla kärnor åt rätt håll, så nu vågar vi tvätta såmaskinen. Den har fått stå lite standby ifall något av det jag sådde skulle sett konstigt ut.

Snart ren. Den här gången får mor sköta tvätten.

 

Far blev även färdigsprutad med det vi ska spruta denna omgång i höst. Nu återstår bara eventuell broddbehandling.

 

Trevlig helg alla!