Smet och klet

Precis som alla andra årstider så är ju hösten underbar! Men, (för som vanligt finns det minst ett ”men”) det här smetiga och kletiga som höstregnet för med sig kan jag vara utan. 

Vädergnäll

Nu kommer det, vädergnället igen. Kunde inte regnet just här ha väntat tills imorgon kväll? Då hade det blivit mycket trevligare att jobba i schaktet. Straxt innan lunch idag så började det regna, genast så blev allting kladdigt och mer svårjobbat. Det är konstigt vilken skillnad det gör med lite vatten. Dels att en liten skvätt vatten får det som inte är grus att bli så kladdigt fort och dels att det då bli mer tungjobbat. Nu ska jag sluta gnälla om vädret, regnet är egentligen väldigt välkommet. Det är faktiskt väldigt torrt överallt. Även om det fort blir blött i ytan så här års, så är det väldigt torrt när man gräver lite djupare. Så smet och klet kan jag stå ut med, så länge det gör lite nytta.

Det blir kladdigt fort, men detta är faktiskt inte en bild från nu utan från i vintras… Principen är ändå den samma…

Markarbetet

Själva schaktningen där plattorna ska gjutas är nu klar, den blev klar lagom till regnet. Nu är det bara lite rör, grus, järn och en form kvar så kan vi gjuta. Jag hann idag börja med att sätta en ny kopplingsbrunn och börja lite med dräneringen. Imorgon är det dags att slänga på lite bärlager och börja med rökgasledningen. Har vi en riktigt bra dag, så kommer vi en bit imorgon. I de bästa av världar så skulle jag vilja att vi är färdiga med grusningen (ink singlet). Tyvärr, så tror jag inte att det kommer gå så bra. Det är en annan (positiv) grej som nog kommer att ta en del av eftermiddagen. Som tur är så tror jag inte att någon snor allt arbete för oss.

Nu är vi nere där vi ska vara. Lite grus på det här så….
Snart så…

För korta dagar

Nu är det snart dags att sova. Konstigt, jag hade en bild av att nu skulle min sömn öka nu i höst. Så har det inte blivit än och jag skulle helst vilja klämma in några fler timmar arbete per dag, utan att ta bort tid med familjen. Det är lite klurigt, just nu är det bara mellan ca 00:30 och 05:00 som jag har en lucka. Den luckan är än så länge tillägnad sömn. Dygnet är väl helt enkelt för kort, varför är det så? Jag antar att det är så för att vi ska utnyttja våran tid till max och inte slösa bort den. Klokt ändå…..

Mysiga månskenspromenader med hundarna är en inte ovanlig kvällsaktivitet just nu.

Länstyrelsen kommer på ett litet besök imorgon eftermiddag. Det kanske är bäst att jag förbereder mig lite för det nu, så att jag inte gör bort branschen….Imorgon är även första dagen för våran ny lagmedlem, fruktansvärt spännande och roligt!