Vem är den nya??

Idag var en stor dag, det anslöt sig en ny i vårat arbetslag. Vem då? Kan man kanske undra. Svaret kommer här:

 

Det är personen som kör den närmsta tröskan.

 

Och traktorn på bilden.

Vi tittar närmare:

men titta där, det är ju Caroline, min fru.

Så är det

Yes, det är så det är. Från och med idag så är Caroline med och jobbar på gården. Riktigt härligt tycker jag. Vi har pratat lite grann om det till och från, men nu blev det verklighet och inte bara ord. När Carro (som hon kallas) nu avslutar sin föräldraledighet så blir hon en i teamet här. Hon har ju alltid varit med på flera sätt, men inte som det blir nu. Nu blir det annorlunda, nu ska vi jobba ihop. Det är inte första gången vi jobbar ihop, vi har gjort det förut på lite olika jobb.

Nu är vi inte bara man och fru, utan kollegor också. Fränt!

Ingen gris i någon säck

Nu misstänker jag att det finns några som läser det här, och tänker att det kanske inte är så smart att göra så här. Därför så skriver jag redan nu att jag och alla inblandade är medvetna om att det kan finnas vissa risker med detta, det stämmer absolut. Skulle det vara så att vi trodde att detta inte skulle bli bra, skulle vi inte göra så här. Ingen av oss köper ju direkt någon gris i en säck, vi vet alla vad vi får. Jag och min fru har hängt ihop i över tio år nu. Vi har testat varandra ganska så hårt och vet vad vi går för. Vi har varit med om mycket ihop och bland annat bott ihop i en bil i Australien (vanlig bil) i flera månader. För mig blir det inte så mycket nytt, men för mina föräldrar och fru blir det lite mer nytt. Nu ska de jobba ihop, lite mer än innan. Jag är ändå inte orolig, vi har nog ganska så bra koll på läget.

Den här var vårat hem för ett tag.

I början av våran karriär ihop ville Carro gärna ha getter. Det vill hon ibland fortfarande, därför är den här bilden bra. Det kanske ser ut som att de gosar på bilden. Det gör de inte, geten stångades ihärdigt så länge vi var i närheten.

Jag kommer att kasta in lite mer om det här vartefter framåt. Att Carro nu är med är en viktig del av företagets utveckling.

Jag är övertygad om att det här kommer att bli kanonbra! Jag tyckte att de var väldigt roligt att hon var med idag.

Annars då?

Det har ju hänt lite grejor på gården med, det måste det ju göra nu när vi dessutom är en till. Här kommer bilder på vad som har hänt:

Grusningen på bygget har nu började idag.
Allt bärlager är nu på plats.

 

Nu har armering och rör anlänt. Skönt med bra service så att bygget inte behöver stå still.
Länsstyrelsen var på besök och hade bland annat med sig en drönare. Varför då? Det får ni eventuellt se senare när det finns ett resultat.
Nu börjar nollrutan på gödning vid sådden av Norinet synas.

 

De två plantorna till vänster är från nollrutan och de andra från övriga fältet. Plantorna från övriga fältet har två sidoskott och de från nollrutan har inga. Så visst är det skillnad.

 

Mor och fru har idag bäddat åt kvigorna som snart ska skiljas från korna och tas in. Kvigorna ska få mellanlanda i en snabbis i gamla lagården.

Det är mycket som händer nu, härligt!