Betong i formen

Så var det gjort, betongen är formen och plattan är gjuten. Snart är även formen borta och det står grejor på plattan.

Bra gjutning

Vad jag har förstått så gick gjutningen bra och resultatet verkar ha blivit bra. Det får någon annan kontrollera om 200 år, men det ser bra ut. Jag var ju inte med på själva gjutningen idag, men har inte hört något som indikerar på att det inte gick bra. Någon som däremot var med var gjutar-kungen Olle som ju var med förra gången vi gjöt. Att ha honom med verkar vara ett vinnande koncept, som vi gärna kommer fortsätta med vid kommande gjutningar. Han kan det där och har bra kontakt med dem som kör bilarna. En annan behöver bara slappna av och lyssna på honom så blir det bra. Även denna gång kom betongen från Enstaberga Cemengjuteri, ett service inriktat företag som vi använde för första gången sist vi gjöt. Jag gillar service inriktade företag skarp och tycker dem ska gynnas/användas så gott det går. Nu är plattan gjuten, slipad och (nästan) klar.

Gjutar-kungen Olle visar var första lasset betong ska vara.
Snart är dem igång.
Och där är vi/dem igång.
Nästan färdiga…
Slipning, jag tycker att det ser svårt ut.
Färdigt resultat, snart ska här byggas.

Vad gjorde då jag?

Jag har ägnat dagen åt en annan sorts jobb, jakt. Älgjakten drog ju igång här idag och eftersom att jag är jaktledare behövde jag närvara på jakten istället på gjutningen. Jag har gått runt i skogen och försökt ut djur till övriga jaktdeltagare. Eftersom att jag absolut inte är van vi att gå i skogen eller knappt alls just nu, så är mina ben helt slutkörda. Vaknar jag inte i natt och har kramp blir jag förvånad. Jakten gick bra tycker jag, en dov, ett rådjur och en räv är vad vi har fällt idag. Det som inte var så bra idag, var att Elit råkade skada sig, en liten repa på armbågen som behövde fixas till lite. Så det fick bli ett veterinärbesök på slutet av dagen

Här är Elite med doven som sköts idag, grattis Carl till det.
Nu blir det glasstrut ett tag framöver.

för Elit

22 000 steg

blev det för mig idag, något som jag var väldigt stolt över. Ända tills min fru berättade att hon gått 25 000 steg. Hon och mor började idag med eftersäsongs städningen av våran tork-anläggning. Jag trodde att jag skulle få flest steg idag utan tvekan, men tji fick jag. Det är intressant att se hur mycket mer man rör sig på vissa arbetsmoment än vad man kanske räknar med.

Att städa här ger mer steg än att gå en heldag i skogen… Skumt men bra

Nu blev jag sådär trött igen, så att skärmen börjar bli svår att se. Då är det nog bäst att sluta så att jag inte sitter här och vimsar, det  är nog även dags för lite stretchning av mina ben så att jag kan få sova gott.