Bygger vi åt rätt håll?

De senaste dagarna känns det som att vi har rivit och plockat isär mer än vad vi har byggt och satt ihop. Det är nog inte bara som det känts, men det är väll som man säger att man ibland måste backa för att komma framåt. Så vi bygger nog åt rätt håll, även om det nu finns mer lösa delar torken än när vi började i morse.

Lata men smarta

Dagen började med att vi lyfte upp alla delar som ska bilda förhöjningen av torken. Istället för att på gammalt hederligt vis springa upp och ner för trapporna som galningar och slösa energi i onödan, så använde vi de resurser vi har i närheten. Nissfolk kom med sin teleporter och hjälpte oss att lyfta. Vi sparade tid och energi, perfekt! Nu är delarna där dem ska vara utan att jag riskerar onödig träningsvärk, vi var lata men smarta och effektiva.  Jag hävdar att det är bland annat latheten som har utvecklat oss människor till vad vi är idag och hur vårat samhälle ser ut, men det är nog ett framtida blogginlägg.

Nissfolk kom till undsättning. Vi fick även chansen att kolla om den nya plattan står pall. 19 ton tål den i alla fall.
Inte gott om plats för lyft överallt.

Redo för lyft

Efter att ha gnagigt lite på den sista hanbjälken som var i vägen och byggt om taket på kalluftsidan. Så var vi redo för att dela torken och lyfta den övre delen. Den övre delen av torken ska inte byggas om utan bara höjas. Därför får den helt enkelt vara intakt och bara hissas, och sedan sänkas på plats när vi byggt resten färdigt. Vi sparar en hel del krångligt skruvande på det sättet, det här med att vara lat men smart igen. Nu är den övre delen lossad, hissad och säkrad. Så nu är det dags för ombyggnation. Det är en massa grejor som ska flyttas så att dem hamnar på rätt ställe när torken är ombyggd.

Ett sista gnag på logen, nu får torken plats även efter att den växt.
För att få plats efter sin utveckling, så måste taket på kalluftsidan byggas om. Här tas grejor bort.
Här sätts grejor dit. Jag flängde runt på insidan och Carl och Hasse skötte utsidan.
Här är taket färdigt. På bilden ser det ut som att Carl tar en selfie med en selfie-pinne. I själva verket ger han mig en tumstock, tänk vad en bild kan bedra,….

 

Redo för lyft!
Ljusare inuti torken.
Hur svårt kan det vara?
Ca 8 cm lägre än på bilden kommer torken att hamna när allt är klart.
Isär plockningen fortsätter
Nu ser det ut så här och snart ska det växas. Ytterligare en fläkt ska även monteras.

Säljaren på besök

Vi förärades idag av ett besök av Kjell, den (före detta?) säljare från AKRON som sålt oss det mesta i våran anläggning och hjälp oss forma den. Han ville gärna komma och kolla så att allt gick som det skulle och blev rätt. Han har fungerat så som jag tycker att en säljare ska fungera, tar ansvar för att saker blir rätt både innan och efter affären. Säljare som släpper allt så fort man skrivit på, tycker jag är sisådär. Säljare som ser till så att det dem sålt blir rätt och fungerar tycker jag mer om, det är ett bra säljaransvar! Det är ju en djungel ändå som köpare, både innan och efter affären. Då är det bra med någon som kan reda ut hur det ska vara. Hur ska man annars veta att man får det som för en själv är bäst, mest rätt och vad man var ute efter? Kjell har hjälp oss att få en riktigt bra anläggning, tack för det!

 

Här är säljaren med och kollar så det blir bra.

För att bryta av alla byggbilder lite så slänger jag in en ko-bild tagen av mor idag:

Nu tar vi helg och återkommer på måndag, enligt prognos så ska vi vara färdiga med torkombyggnationen på onsdag. Hoppas det stämmer!

Trevlig helg alla!