Nu har torken växt klart

Yes, nu har torken växt klart för den här gången. Kanske inte för sista gången, men högst troligt sista gången på höjden. 

På plats

Idag monterades sjunkzonen som vi tagit bort tillbaka och vi kunde sänka den övre delen. Det gjorde att hux flux så var torken färdigväxt på höjden. Nu finns i alla fall skalet där för att kunna (teoretiskt) torka 18,2 ton/timme. Än så länge så har allting både gått bra och blivit bra, kanon ju! Torken har nu växt med 2,1 meter på höjden i form av fyra nya torksektioner.

Straxt innan sänkning av den övre delen.
Det är nära nu.

Utnyttjat utrymme

Det här med att bygga grejor inne i gamla befintliga byggnader är ju inte alltid enkelt eller rationellt. Det kan bli svårt att kunna utnyttja utrymmet till fullo och verkligen få den lösningen man vill ha. Man får kanske komprimisa genom att minska på storleken på det man vill bygga. Det har nog inte drabbat oss riktigt än, men nu kan man säga att vi utnyttjar byggnadens höjd ordentligt där torken står i alla fall. Nu får den inte plats att växa mer på höjden, så nästa gång får det bli på bredden istället. Det blir kanske inte någon nästa gång, men det är i alla fall förberett för att kunna ställa ytterligare en tork bredvid denna i framtiden. Det är bra att ha lite förberett för framtiden, så att man inte bygger fast sig. Då kan vi till och med utnyttja en gammal byggnad ordentligt.

Nu utnyttjas byggnadens full höjd.
Det ser kanske ut som att det är gott om plats kvar, men det ska dit en transportör också. Då kommer det nog att se lite trängre ut….
Det blev bra passform även i sidled.
Den ser väl ut att passa bra här?

 

 

Inte klara än

Även torken nu inte bli högre, så har vi fortfarande grejor som ska göras innan det är helt klart. Det är fortfarande massa grejor som ska flyttas och förstärkas på torken. En del har vi hunnit med redan, men en del får vi fortsätta med imorgon. Det ska även dit en till fläkt och lite trummor till det. Skönt att vi slipper vara sysslolösa imorgon med.

Varmluftssidans väg monteras.
Kul med nytt
Skinande nya plåtar och ett nästan färdigt resultat.
Här har har det flyttats och ska flyttas grejor. Allting blir lite annorlunda nu mot innan.

Vad nyttigt det är att vara med och se hur allting är uppbyggt, man får en mycket bra förståelse för hur allt fungerar. Jag tycker att det är viktigt att man har förståelse för hur saker vi använder fungerar och är uppbyggt. Då blir det mycket lättare att använda och att felsöka vid problem.