Gammal telefon = Australien nostalgi

Nu har det varit många inlägg om torkombyggnadsprojektet. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom att det är det jag sysslar med hela dagarna. Jag tycker ändå att det är dags att bryta av med något annat. Perfekt då att jag hittade min gamla telefon från min och Carros första (utav två) Australien resa. 

Resan i grova drag

Vi landade i Sydney Australien den 20 oktober 2011, efter ett ofrivilligt långt stopp i Paris. Det ofrivilliga långa stoppet berodde på att vi missade planet vidare i Paris, ingen bra start på resan… Men det löste sig och vi kom fram. Vårat mål var att jobba med veteskörden, men vi hade inget jobb fixat innan vi åkte ner. Vi hade registrerat oss på en slags lantbruks-bemanningsföretag och samma natt som vi landade fick vi erbjudande om jobb. Veteskörden var på väg att börja, så vi köpte oss en bil och begav oss. Efter den dåliga starten på resan så kändes detta mycket bättre. Vi jobbade med veteskörden fram till jul, det var ett blöt-år med höga skördar. Vi firade jul med nytt jobb på mjölkgård, tyvärr inte i samma 12 timmars-skift…. Efter en kort karriär som australiska mjölkare insåg vi att det inte var något för oss, så vi tog semester.

Paris var blött och kallt.
Sydney var bättre

 

Vårat första jobb, veteskörd. Här är vete nästan så långt ögat når.
Mycket intressanta maskiner såg man. Här är en fältvagn som är anpassad för fasta körspår.
Från sidan in action.
Lite rörigt vid byte av fält, vissa hade lyxen att slippa dra skärbordet själva.
110 ton mellanlager i fält.
Smidigt med mellanlager för att få allt att snurra.
Inte helt ovanlig bild i tröskdatan.
Blött…. hade man inte fyrhjulsdrift var man chanslös när regnet kom.
men det var tort också.
Djurauktion 
När det var för blött så fanns det annat att göra…
Fina vägar efter regnet.

Vidga vyerna

Efter semestern ville vi vidga våra vyer och träffa mer folk från världen, så vi gav oss in i fruktplockar-branschen. Där tjänade man inga pengar, men vi gick runt. Däremot så tjänade vi mycket socialerfarenhet, upplevelser och lärde oss mycket om världen. Det blev en semester mitt i våran fruktplockar-karriär med road-trip till bla Uluru (Ayers Rock) och en dramatisk händelse, där vi inte förstod förens efteråt hur illa ute vi egentligen var (dubbelpunktering på en otrafikerad väg mitt ute i ingenstans). Efter ytterligare fruktplockning, så var det dags för bomullsskörden att dra igång (början på april). Det blev karriär byte igen och vi gav oss in i bomullsplockarbranschen, det var lite mer lantbruksarbete än fruktplockning. Bomullsplockarlivet höll vi på med i ca två månader sen blev det ytterligare semester och sedan hemfärd. Jag tror att vi landade i Sverige 15 juni, det är i alla fall då svenska maskiner börjar dyka upp i mina bilder.

 

Fruktplockning. Här persikor
Vårat hem under ett av fruktplockningsjobben.
Semester. Här är Uluru. Jag läste i svensk nyhetsmedia att besök till denna plats nu var förbjudna. Efter att ha kollat runt lite så verka detta vara så kallade FAKE-NEWS. Vad jag hittar är att det som nu är förbjudet är att klättra upp på stenen. Det har allt varit en önskan från urbefolkningen att klättring inte ska göras. Vi klättrade inte…

 

Bomullsplockning
Gott om fina hjortar som snurrat timräknaren minst en gång.
En annan sorts plockare… Den väger bara 35 ton och balarna 3 ton styck.
Bomull

 

Sista semestern bjöd på en tur på stranden i en Hummer.

 

Detta var resan i grova drag, jag kanske går in på mer specifika delar framåt. En stor del av deras jordbruk är ju både intressant och inspirerande. Jag fick i alla fall med mig otroligt mycket mycket från denna resa. Jag kommer aldrig ångra att vi åkte!