Tillbaka till torken

Igår var det måndag och igår innebar det att vi fortsatte med torkombyggnaden. Det kanske verkar lite som en never-ending-story, men snart är det faktiskt färdigt (tror jag).

Mycket runtomkring

Mm, det ju inte bara att höja torken och vips är det färdigt. Det är mycket runt omkring med som ska till för att allt ska fungera, det är det som är kvar att göra nu. Gårdagens huvudmål var att få till spannmålsinloppet till torken. Innan höjningen var det självfall till torken, men efter att ha höjt torken så förlorade vi fallvinkeln för att detta ska fungera. Därför behövde det kompletteras med en transportör för att fylla torken. Synd med en elmotor till i systemet, men man kan ju inte trolla hur som helst. Nu är den i alla fall monterad och ihopkopplad med resten av spannmålslinan, lite ström på det hela så går det att fylla torken.

Eftersom att fallhöjd saknas så får denna transportör göra jobbet.
Monterad och fastsatt.
Carl jobbade så fort så att han inte fastnade på kort.
Det hör med att koppla rör är inte alltid det enklaste, men den här gången var det inte så klurigt.

 

Mer runtomkring

Ja, det är inte bara mycket runtomkring, det är mer också. Bland annat så har vi ju ändrat om utrymmet i logen och flyttat platserna man behöver komma åt på torken. Då måste ju även sådant som gör att man säkert kommer åt dessa platser också flyttas eller komma till. Det ska vara säkert och lättjobbat när man håller på, även på lite högre höjder. Då behövs bra och säkra plattformar att jobba på, det är inte helt lätt att lösa men viktigt. Ofta när man håller på på torken är det inte helt stressfritt, därför är det ännu viktigare. Man har nog ingen användning av en fin tork om man ändå ska ramla ner och slå ihjäl sig. Jag ägnade lite tid åt att bygga golv och räcken igår, men blev inte helt klar. Bäst brukar ju vara att göra sådant här på en gång, annars finns risk att det glöms bort.

Här är ett av de golv som behövde fixas dit.

Idag och imorgon

Idag har den största delen av min dag spenderats i möte. Det är första gången jag är på ett fysiskt möte på hur länge som helst. Livet på gården verkar ha rullat på bra i min frånvaro och vi är nu redo för att ta in korna. Om inget konstigt händer så börjar koinsläppet imorgon, damerna verkar vara sugna på att få komma in nu. Arbetet runt torken kommer även att fortsätta imorgon igen (det stod stilla idag). Snart har vi kommit så långt vi kan utan att montera den nya pannan, men den har inget hus att bo i just nu. Så det dröjer ett litet tag innan det bli aktuellt.

Där det tomma hålet är så ska den nya pannan kopplas in, men det är inte imorgon det.

 

 

Imorgon fyller min fru år, Så det är bäst att jag går och lägger mig nu, så att jag orkar upp och sjunga imorgon.

Bara en fin bild