Ingen dålig start på veckan

Så var det måndag och ny vecka fullspäckad med grejor som ska göras. Då känns det skönt att det blev en bra start på veckan, det ger en bra känsla för resten av veckan. Det är ju inte alltid man hinner det man tänker om dagarna, därför känns det extra positivt när man som idag hinner mer än man räknar med.

Pannan flyttar in

Veckans första uppgift blev att flytta in den nya pannan i rätt hus där den ska bo. Det kunde utan större (egentligen utan några) svårigheter göras med hjälp av grannen och hans traktorgrävare. När väl pannan var på plats så lyftes även rostern på plats. Skönt att få in pannan där den ska stå nu, då är den dels inte i vägen någon annanstans och sen så gjorde det att snickarna nu kunde montera dörren. Det gör att vi nu inte har något som hindrar snickarna från att göra färdigt pannrummet, skönt det med. Det är ju aldrig roligt att vara någon slags bromskloss. När pannan väl var på plats så pausade vi pannmonteringen för tillfället, vi passar på att göra det som ska göras ute när vädret är bra. Vilket det var idag, underbart väder (där det inte blåste).

Helt ny städat pannrum utan panna.
Pannan är ju inte så liten och lätt att bara flytta runt. Lite mer lastarmuskler än vad vi har krävs helt klart.
Den passade ju bra i dörrhålet. Ändå skönt at ha lite extra marginal genom att inte ha dörrkarmen monterad.
Rostern var mindre men ändå inte lätt…
Även den passade bra där den skulle vara.
Inte längre ny städat pannrum med panna.

Som ni kanske ser på bilderna är Hasse nu tillbaka här denna vecka för att hjälpa oss med att montera pannan och det runt omkring.

Flisfickan tar form

Det räcker ju inte bara med att ha pannan, det ska ju till ett litet flisförråd för dagsbehov också. Flisförrådet kommer bestå av en fristående flisficka på 29 m3. Jag skrev i ett tidigare inlägg att den var på 28 m3, jag ljög då ofrivilligt (även om jag skrev att jag var osäker) för den är på 29 m3. Det var ju i alla fall åt rätt håll, oftast brukar man kanske ljuga åt fel håll. 29 m3 ska den i alla fall bli, eller den är nog kanske det redan nu. För det har gått bra idag så själva fickan är faktiskt redan klar. Nu är det bara grejorna runtomkring kvar; tak, utmatning och lite sådant. Det kan väl inte ta så lång tid?

Här börjar fickan ta form.
Inte alls dumt väder för att vara ute och skruva.
Fickan växer och snickarna monterar dörrar. Inte dumt med lite arbets-sol på eftermiddagen.
Muttrar ska på skruvarna.
Allting ska dras
Och vips så har man en ficka.

Vatten och el

Även i blivande djuravdelningen har det gått framåt idag, medans jag och Hasse har grejat med flisfickan har de andra grejat där. Nu är vattnet färdigdraget och all värmekabel är på plats. Det är bara lite tåtar till värmekabeln som ska kopplas in så är vattenlinan färdig. Plankorna till foderbordet har även börjat monteras, så snart är både mat- och vattenserveringen klar.

Nu finns det vatten i kopparna.
Elektrikerna sliter för fullt.
Far och mor har jobbat med djuravdelningen idag.
och Carl har tillverkat fästen för plankorna på foderbordet.

Hänt lite idag:

Så här såg det ut 07:55 i morse:

Så här såg det ut 16:15 i eftermiddags:

Jag tycker att man kan vara mycket nöjd med vad vi åstadkommit idag. Det har ju faktiskt hänt mer än vad jag räknat med, och det är inte jätte ofta det är så….. Hoppas resten av veckan fortsätter i detta spår, det är inte omöjligt att det gör det.