Nu sitter allt ihop

Äntligen så sitter nu den nya pannan ihop med torken, allting är alltså nu ihopkopplat och nästan redo för start. 

Inte riktigt klart än

Även om vi idag hade bra vind i seglen och kom långt så är det inte riktigt klart än. Det återstår fortfarande lite helviktiga saker innan allting kan tas i bruk. Nästan all el dragning är bland annat kvar. Hur lång tid det kommer ta har jag ingen kanon koll på, men det är en hel del som ska dit. Så man får nog räkna med lite mer än en kvart i alla fall. Det positiva är att all el inte behöver gå till det stora styrskåpet i vårat manöverrum, pannan och pannans matning har ett eget styrskåp. Därför behövs bara lite datakabel och en strömkabel dras till nya pannrummet. Det borde spara in en hel del tid i arbete och kabel med. Något mer som är kvar är rökgasbrunnen och ledningen dit. Det är något som planeras att börjas med imorgon. Sen ska det helst vara klart till senast fredag (borde vara klart tidigare), för då prognostiseras en del nederbörd. Något mer som jag antar är kvar är lite programmering av mjukvaran efter ombyggnaden, men det där med data går ju så fort och smidigt så det räknas väl knappt…

Lite el så lyser snart displayen här med.

Vad blev då klart idag?

En massa saker blev klara, framför allt så drogs varmluftstrumman från pannan till torken. Det är inte ett helt lätt jobb att göra, de stora spirorören är allt annat än smidiga att jobba med. Efter en förmiddags jobb så blev det i alla fall klart, inte alls dumt att ha det klart. Sen ägnades eftermiddagen åt att montera styrskåpet till pannan och att ta fler hål i pannrummet. Det är en hel del luft som ut och in (mest in) på olika sätt i pannrummet. Egentligen kan man nog säga att monteringen av den nya pannan nu är klar, nu återstår bara det där sista. Men pang så är snart det klart också. Idag var i alla fall sista dagen som Hasse var här och ledde oss i arbetet, nu får vi klara oss själva. Jag tror nog att det ska gå bra med det sista, allt det kluriga är ju gjort nu. Så tack Hasse för den här gången!

 

På förmiddagen ägnades mycket tid åt att kola på rör och fundera på hopkopplingar. Det är inte så bara som det ser ut inte.
Carl hade under helgen jobbat lite för hårt på egen hand och fick därför idag åka på sjukhusbesök. Han hade karvat sta med kniven i näven när han grejade med lite vildsvin. Hoppas det gick bra för honom, imorgon vet jag..
Som sagt var mycket fundera var det.
Sista gången insidan på detta rör syns?
Nu sitter i alla fall allting ihop. Inte dumt med dubbla insug till torken,
Här är ett fyrkantigt håll som ska ansvara för att pannan får tillräckligt med förbränningsluft. De där pallarna under trumman ska snart bytas ut och trumman ska isoleras och få ett tak.
Här kollar Hasse det sista. Ingenting verkar konstigt, skönt!
Här kan man snacka passform. Askbehållaren går precis mellan pannan och väggen. Inte bara tur kanske, men lite i alla fall…

Blä

Nu är det plusgrader ute igen och snart är det geggigt igen, blä för det. Något som är ännu mer blä är att våran epost har legat nere hela dagen. Jag skulle nog inte använda ordet katastrof men nästan. Det går inte att mejla och jag kan inte se någonting i min inkorg mer än rubrikerna på de gamla mejlen, men inget innehåll. Hoppas det kommer igång snart och hoppas att allt gammalt inte råkar försvinna spårlöst ut i luften…..