Hann vi?

3 december, 2020

Idag så var ju planen att vi skulle bli klara med rökgasledning och brunn. Innan natten och morgondagens regn o rusk gör allting mer svårjobbat. Så blev vi klara? 

Tillräckligt klara…..

är nog det svaret som passar bäst här. Vi är tillräckligt klara för att det ska gå att använda och för att slippa hålla på i ett smetigt schakt. Alla rören är nu på plats och hopklistrade med betong samt täckta. Även alla ringar på brunnen är nu på plats och nästan helt hopklistrade. Brunnen är inte riktigt klar, det ska smetas lite mer på insidan i skarvarna och en konisk överdel ska på på toppen. Det ska även till något slags tak/huv på brunnen. Vi fick även dit rör för pumpvattnet att rinna i. Vi kommer inte använda separat pumpbrunn, utan kommer ha pumpen direkt i rökgasbrunnen. Även ett dräneringsrör och skyddsslang för elkabel ligger nu där. Så vi blev alltså klara med det vi behövde för att slippa smeta runt och ställa till onödigt mycket. Det är också lite igenläggning och justering kvar, men inget som det är någon panik med. Så det kan vänta till bra förutsättningar finns.

 

Hål för anslutning i brunnen. Det är inte världens rundaste hål, men det duger åt oss. Smet o klet gör det tätt i alla fall.
Lilla vinkelslipen räckte inte riktigt till, storebror fick rycka in.
Sista röret på snart på plats.
Fler ringar och mer smet.
Helt plötsligt var det mörkt och rör och singel hade kommit på plats.
Så här ser det ungefär ut nu.
Från ett annat håll
Jag fick lite hjälp med att skotta rent skopan idag, lyxigt. Tack Carl.
Så här ser det ut i brunnen. Lite mysigt eller hur? Till och med värmefläkt.

Nära nu

Nu är det inte oss det hänger på längre. Nu är det bara den där elen som ska på plats så kan det provköras. Det är en hel del el som ska dit och mycket kabel som ska dras. Konstigt att det där med trådlös el inte slagit mer, för några år sedan såg jag en sladdlös skarvsladd i ett reklamblad. Det var ju ändå första april för flera år sedan jag såg det…. se här: länk

Elektrikerna sliter på för fullt. Än så länge behövs pannlampa för att se överallt, men snart så lyser det ändå.
Det börjar bli mindre och mindre plats i pannrummet nu. Kabelstegar tar med plats….

Det verkar som att elektrikerna blir klara nästa vecka, sen är det väldigt snart helt klart. 

Min mejl ligger fortfarande nere. Det verkar äntligen nu som att den är på gång snart, men så har det låtit sen i måndags. För viss viktig trafik så har jag fått damma av min gamla mejladress. Det här med gamla mejladresser kan vara lite kul, det är inte alltid man är sugen på att ha samma mejladress idag som när man var 12 år. Då kunde man gärna klämma in något klatschigt ihop med sitt namn, som kanske inte alls passar in i den situationen man vill vara i idag. Det kan bli pinsamt om man inte tänker sig för…

 

Just nu vräker det ner snöblandat regn, så det är skönt att kommit så här långt. 

Småfix
Snart redo för rök