Lite trött är jag faktiskt

mm, i ärlighetens namn så är jag faktiskt lite trött just nu. Även om vi nu inte är inne i högsäsong och jobbar lika mycket som då, så är jag ändå kanske tröttare nu.

”Rubrikbilden” är en arkivbild (och jag försöker inte luras), men jag tycker den beskriver trötthet bra. Om inte annat så blir man trött när det blir punka på bandaren sådär. Särskilt när man precis ska parkera och gå hem….

Inte konstigt

Det är nog kanske inte så konstigt egentligen, det finns massor med logiska förklaringar till detta. Jag brukar säga att man får vara trött så länge man har jobbat hårt. Det är ett skoj, man får var trött ändå tycker jag. Så länge man inte är trött på jobbet för att man gjort massa konstigheter på fritiden, tex varit ute på dåligheter eller spelat tv-spel hela natten. Ska man börja med uteslutningsmetoden, så är risken att något av detta är anledningen till min trötthet är lika med noll. Jag har inte tid med något av det och det där med dåligheter är det inte bara coviden som utesluter.

För att vi inte ska riskera att fritiden ska göra oss trötta på måndagen, så jagade vi i lördags istället för i söndags. Det är väl inget konstigt med det?

”Det är mycket nu”

Är ett inte alls opopulärt uttryck, jag tycker att det stämmer in bra för det är mycket nu. Det är egentligen alltid mycket och det är absolut inget negativt, det är så vi trivs. Vi behöver inte vara oroliga över att inte ha saker att göra, det mesta ramlar ner i huvet på oss av sig självt. Nu känns det ändå som att det är mycket, men på ett annat sätt än under högsäsongen och det är det nog. Arbetsmässigt är det egentligen fortfarande full fart, men vi jobbar lite mer normala arbetstider just nu. Då måste man försöka utföra mer på arbetsdagen känns det som, åtta timmar går fruktansvärt fort… Jag försöker verkligen att hålla åtta timmar om dagen nu, så jag hinner med familjelivet också. Mor och far jobbar ofta lite längre, men de har ju inga småbarn eller hundar som väntar hemma. De har inte heller någon partner hemma som väntar för båda är ju på jobbet.

En grej som kan vara mycket är den här skylten. I våras när Svevia bytte skyltar längs vägen hemma så bytte de namnet på gården. Abbotnäs blev AbbotSnäs…. Det är en gammal stavning så helt fel ute var de inte. Det kan ju ändå var snällt att informera ägarna av gården att de bytte namn. Nu är det i alla fall rätt igen.

Så varför är jag trött?

Nu ska jag försöka hitta några av de logiska förklaringarna, undrar hur det går…

Mörkret – Jag börjar med att skylla på mörkret. Egentligen gillar jag mörker och tycker att det är mysigt, men inte när det är i vägen. Just nu är det lite i vägen och gör att det blir lite mer svårjobbat. Det är skillnad att sitta i en maskin någonstans med bra lyse, det är mysigt men att gå runt på en mörk gårdsplan och treva sig fram, det är inte mysigt.

Bygget – Även om det är kanonkul att bygga och utveckla gården, så börjar det nu kännas att vi varit igång med detta hela året. Ända sedan vi började bygga i början av året, så har allt som inte varit växtodling eller entreprenad (med små undantag för djurhållning) gått ut på att bygga för mig. Det ska bli skönt att få bli klara och få en liten paus från byggandet. Det är nog egentligen inte själva byggandet som är det som bidrar till tröttheten, utan att lite andra saker fått prioriterats bort för att ge utrymme åt byggandet. Jag längtar ändå redan tills vi bygger igen…

Småbarnsförälder – Precis som jag antar att det är för alla småbarnsföräldrar så bidrar det ibland till lite trötthet. Det går ju aldrig att stänga av helt för avslappning, man måste alltid vara lite redo. Självklart ger barnen mer än de tar, men ibland kan man vara lite trött. Tex. när läggningen tar två timmar extra och den enda som somnat flera ggr är en själv.

Covid-19 – Även om vi har klarat oss bra utan att bli sjuka själva här på gården, så tar det energi. Det är inte alls konstigt. Nu måste man hela tiden tänka sig för och vi har fått ändra nästan hela vårat beteende mönster. Mycket som är både roligt och trevligt får man avstå ifrån, och det är klart att mycket av det man avstår ifrån brukar ju i normala fall ge positiv energi. Vi är ganska så lyckligt lottade som bor och jobbar som vi gör, men det är ändå lite jobbigt att inte kunna röra sig fritt på samma sätt som vi alltid gjort förut. Adjöken till att träffa vänner och släktingar på ett tag till och andra roliga utflykter. Som sagt var coviden bidrar till en ny slags trötthet.

Stress – Bidrar helt klart till min trötthet. Det här med att bara jobba åtta timmar om dagen är lite stressframkallande för mig. Det skulle däremot vara ännu mer stressframkallande att jobba mer nu och inte vara hemma med familjen. Det är inte lätt att vara jag, jag trivs med allt jag gör. Vad fruktansvärt bortskämd man kan vara med det!

Det här är mysigt mörker.
Jag tror inte att den här kan bli tröt och det ökar risken för egen trötthet….
Nu är i alla fall den sista maskinen tvättad och undanställd. Slåtterkrossen fick vänta onödigt länge, något som kommit lite i kläm pga av bygget.

 

Men nu är den i alla fall tvättad, smord och inställd.

Jag tror att jag hittade fem bra förklaringar till varför jag är trött. Det är jag ganska så nöjd med! Jag tror även att det kan vara bra att själv kartlägga sånt här, det kan vara nyttigt för en själv att veta om varför. Medvetenhet är väl alltid bra?