För lågt till tak

I vanliga fall brukar vi ha väldigt högt till tak, men den här gången var det alldeles för lågt…..

Det ska gå

Ett av våra mål är att alla våra maskiner ska ha tak över sig när de inte används. Vi har förr haft lite platsbrist under tak, men genom att vi nu hyr grannens lagård som maskinhall så ska nu allt få tak över sig (utom skopor och lastarredskap). Ett av de redskap som förr tyvärr bott ute en liten del av året har varit harven, men i år ska slippa vara ute. Harven är det högsta redskap vi har och passar inte riktigt överallt, det är för lågt till tak eller harven är för hög. Därför får den bo i något som vi kallar ”snetaket” där går den in utan problem, eller den har gjort det förr…. Jag var stensäker på att den skulle få plats där! Det gjorde den inte…. Sist den bodde där så var den inte lika hög, det var tydligen innan vi byggde ut den från nio meter till tio meter i arbetsbredd……. Den har faktiskt ändå stått under taket där ett litet tag, men väldigt ytterst. Nu när den skulle längre in fick den helt enkelt inte plats…

Harven gick inte in…
Den här rackarns extra halvmetern på den här sidan skapade lite förvaringsproblem….

Lösa problemet

Det uppstod alltså ett problem som behövde lösas. Hur svårt kan det vara? Tänkte vi. Vi gräver helt enkelt ut lite så att vi frigör lite höjd och vips får den plats, snabbt fixat ju! Det var inte så snabbfixat som det först verkade. Så efter att ha grävt en del, men bara nästan kunnat köra in harven så löste vi problemet på ett annat sätt. Det var faktiskt bara efterharven som tog i takbjälkarna. Kanske inte den rätta lösningen, men den enklaste lösningen fick därför bli att skruva bort efterharven på den sidan det tog i. Problemet är alltså nu löst och harven står där den ska.

Hur svårt kan det vara när man har grävmaskin. Det är ju bara att gräva ner en liten bit!
Efter att ha gnagt ner mer än en liten bit, fick vi ge upp…
Bort med efterharven blev istället den för tillfället bästa lösningen.
Nu står den där inne bakom traktorn. Skönt att få plats med traktorn utanför harven. Det blir effektivare parkering på det sättet.

 

Det ser kanske ut som att det är gott om utrymme mellan harv och takbjälkar, det är det inte..

Det händer även en massa andra grejor som är värda att blogga om, men nu ska jag sova för imorgon bitti ska vi skicka lite djur på slakt.

Två fina bilder:

Solen dök idag upp på riktigt, till och med en blå himmel kunde vi njuta av.
Så trotts att jag har fruktansvärt fina långkalsonger så behövdes inte dessa idag.