Smygjobb

Nu har det redan varit 2021 i några dagar. Det är kanske lite för tidigt att uttala sig om hur året verkar blir redan va?! Jag tror det kommer att bli ett bra år, än så länge har det varit det i alla fall. Jag har lyckats vara ledig fram tills idag, idag var det dags för skrapning och ströning för mig igen. Lite smygjobb i ledigheten, det hör till vanligheterna så länge man inte reser bort…

Ruckar på rutinerna

I vanliga fall så kör vi ju den här veckorutinen på tisdagar och fredag. Nu under ledigheten gör vi om lite, och försöker planera när det passar som bäst. Självklart utan att låta det bli för skitigt på gångarna eller i bäddarna. Det är skönt att kunna var lite flexibel på det sättet. Pga av rådande omständigheter så har det inte varit jättesvårplanerat denna ledighet, men det är ändå skönt att kunna ha den möjligheten. På fredag börjar vi troligtvis rulla i rutinerna igen, men vanliga arbetsdagar börjar inte rulla förens på måndag. Tills dess råder ledighetsläge på gården.

Jag tror inte att tjurarna bryr sig om vilken dag det är när vi gör fint. Bara inte det blir skitigt…

Nu ljög jag….

mm tyvärr så ljög jag lite nyss, ledighetsläget kommer tillfälligt upphöras imorgon. Vissa saker rår vi inte över, som att tex gårdens just nu viktigaste maskin (Schäffern) är trasig just nu (nu kan man ju helt klart gå igång om att trasor visst går att förebygga. Det är absolut delvis sant, men detta är ingen sådan trasa). Den är i alla fall trasig och behöver komma igång igen, även om vi just nu har en bra vikarie istället. Vi har stått lite i valet o kvalet i hur vi ska göra med lagningen av denna. Ska vi ta in någon som gör det? Det blir troligtvis dyrare, men vi kan fortsätta vara lediga. Eller ska vi göra det själva? Förmodligen det billigaste alternativet, men det kräver avbrott i ledigheten. Inte ett helt enkelt beslut… Idag blev det i alla fall beslutat att vi gör det själva, det får bli lite mer smygjobb för min del. Det känns lite tråkigt att behöva smygjobba, men ibland är det nödvändigt om möjlighet finns och det verkar som det bästa alternativet. Planen är att smygjobbet ska innehålla isär plockning och lokalisering av problemet, så att vi åtminstone kan beställa de delar som behövs (om det behövs några). Det finns ju en risk att reservdelarna inte landar här på gården direkt nästa dag, så skönt att få allting i rullning hyffsat snabbt.

Nu står inte Schäffern där och skäms längre…
Nu står den i verkstaden
Här nere är det något som inte står rätt till. Imorgon vet vi förhoppningsvis vad.

Trevlig vikarie

En sak som är bra med att schäffern är trasig, är att vi har fått träffa en inte helt tokig vikarie. Mer om detta senare…..

Dagens skrapargäng.
Halm i full fart.
Vikarien fungerade utmärkt för att hämta sonens elbil när batteriet tagit slut på promenaden. Mer om vikarien någon annan dag…

Vi får se om imorgon blir den sista smygjobbdagen innan det drar igång igen… Nu ska jag kolla lite sprängskisser på Schäffern och plugga på inför att ta drönarkort. Jag hade egentligen tänkta att försöka med drönarkortet idag, men på grund av hög belastning stängdes tjänsten ner idag. I ärlighetens namn är jag inte helt förvånad över detta. Att det skulle bli högt tryck på denna tjänst idag borde inte ha kommit som någon överraskning, men sådana här tillfällen brukar ändå kunna tendera till överbelastning alltför ofta…

Det har äntligen anlänt minusgrader här som verkaratt kunna stanna ett tag, helt underbart!