Familjemys

Lika fort som det blev 2021 så tog denna vinterledighet slut. Idag var den sista hellediga vardagen innan vi börjar jobba lite mer på riktigt igen. Det har varit nästan 100 % familjemys på schemat. Undantaget har varit lite jakt, men då är ju hundarna med så det blir ju också lite familjeaktivitet…. 

Ledigheten

Även om man älskar att jobba så måste man ju även ta sig tid till annat man älskar också. Det har jag (och Carro) gjort nu, kanske inte tillräckligt, men kan man göra något man älskar tillräckligt?? Det tror jag inte…. kanske om man älskar ihjäl sig.. Men då brukar det ju vara olycklig kärlek inblandat och det slipper jag.. Dessa dagar har i alla fall varit helt fyllda med familj på olika sätt. Två dagar har på daggstid ägnats åt jakt (sedan 27 december) resten har bara innehållit barn- och frumys (och hundmys). Vi har utan att ha någon tid att passa (förutom mat- och sovklockan) bara varit hela dagarna. Tyvärr har vi fått njuta utan snö, men då har vi ju sluppit stora vatten pölar vi ytterdörren med.

Här kommer lite ledighetsbilder:

Promenader i dagsljus har varit en del av vardagen ett tag nu.
Vi har även byggt ihop lite möbler. Både Oliwia och Wilhelm var delaktiga (ett tag) som syns på bilden. Hammaren var inte med så länge. Jag måste säga att det är mycket lättare att bygga ihop saker från IKEA när man inte måste springa och leta delar i hela huset.
God mat har avnjutits. Här lite smashed potato med kronhjortsfilé och lite örtsmör. Inte helt dumt. Jag vet att på bilden ligger kniven och gaffeln på fel sida, men ibland blir det så..
Även när sandlådan är fryst är det en favorit aktivitet.
Även om det har varit ledigt så blev det några besök o lagården. Här väntar jag och barnen snällt medans mor i huset går runt och ko-myser.
..och så lite jakt här är Elit precis innan släpp.

 

Lyckligt lottad

Det har varit kanon att få njuta hela dagar utan några egentliga måsten. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att ha den möjligheten. Det är tack vare att Janne själv har skött den dagliga ruljangsen varje dag som detta varit möjligt, tack för det. Christin brukar ju också vara med, men hon har varit lite krasslig (inte Covid) så hon har hållit sig inne. Hon har ju däremot sett till att allt annat har snurrat, sånt som kanske inte syns på utsidan mer än i form av ett fungerande företag….

Vi har ju äntligen lite minusgrader på riktigt, så då kan man passa på att göra sådant som passar bra då. Idag har farsan hämtat lite av de inplastade halmbalarna som vi staplade bredvid fälten. Här kommer hans bilder från det:

Lastar med traktorn
Skönt att slippa spännbanden.
Lastar av med vikarien

 

och nu har vi lite halm hemma redo för användning.

 

 

 

Arbete igen

På måndag börjar arbetsvardagen för mig igen, men imorgon rycker jag in på skrap och strö igen. Det har hela tiden känts som att vi har massor att göra (vilket vi har), men nu efter ledigheten känns det som att det är mindre. Konstigt egentligen, men jag antar att nu när vi är kara med det vi skulle till deadlinen så känns det lugnare…. Vi ska inte heller bygga något större i år, i alla fall inte vad vi vet just nu.

Som vanligt när man börjar jobba igen är det blandade känslor. Det är tråkigt att behöva lämna lyxvardagen, men familjen men roligt att komma igång att jobba igen. En sak är i alla fall säker att nu efter ledigheten, så skulle min kropp behöva lite fysisk aktivitet. För även om vi det har varit en del aktiva aktiviteter under ledigheten så har det absolut inte varit någon inte-gå-upp-i-vikt-ledighet. Det borde kunna finnas plats för lite hårt fysiskt arbete nu, hoppas det.