Vintern är här (på riktigt)

Äntligen har vintern kommit och den verkar dessutom bli kvar ett tag. Snö och minus grader är vad som gör att det är vinter på riktigt för mig. Alla kanske inte gillar det men jag gillar både snö och minus, i lagom mängd av båda.

Snö

Nu har det äntligen snöat lite på riktigt här. Jag förstår att inte alla gillar snön, men jag gillar som sagt var snö, och tycker att det inte blir riktigt vinter fören det ligger snö på marken. Det blir så ljust och mysigt direkt. Jag förstår samtidigt att inte alla är förtjusta i snön. För det innebär ju att en hel del kan försvåras och bli mer tungrott. Att skotta fram bilen och befria allt man ska ha från snö kan ju vara besvärande, men allt det bra väger upp tycker jag. Än så länge har vi inte så mycket snö här och jag ser bara fördelarna, det kanske vänder senare. Om snön fortfarande ligger kvar i mars, det är tjäle och gödning spridaren börjar bli sugen på att rastas, då kommer jag med ogilla snön litegrann….

Snö är ju underbart, visst är det?
Alla i min familj gillar i alla fall snö!
En liten negativ sak kan vara spåren i snön. Här till exempel syns det att jag inte gick närmsta vägen mellan lagårdarna, Jag fick en tanke på vägen som gjorde att jag tog en lite avstickare… ytterst o-effektivt och det värsta av allt är att andra ser det, typiskt…

Kolla lite närmare

Just nu så ligger det ju som sagt var snö här och det täcker även fälten. Det är alltså lite svårt att knata runt på fälten och kolla läget, i alla fall på själva grödorna (mycket annat går att se). Jag har ändå haft en liten koll idag, men lite mer på plantnivå. Igår så fick jag en för tidig 30 års present (jag fyller inte fören på tisdag) i form av ett digital mikroskop. Något som jag önskat mig att ha i verktygslådan när jag kollar grödor och nu när jag har en sådan så bestämde mig för att titta lite närmare på vete. Jag tror att det kommer att bli ett bra verktyg som jag kommer att lära mig mycket med och ha nytta utav.

Här gömmer sig vårat Norin-vete under snön.

 

Det är ganska så långa plantor.
Så här såg det ut vid rotbasen (delat strå vid basen.
så här såg det ut innan delningen.

 

Det yngsta bladet kan jag se tydligt i förstoringen, häftigt.

Imorgon börjar allvaret

Imorgon är det dags igen för en ordinarie arbetsdag igen. Det känns som att det var länge sedan nu. Jag har ju hoppat in lite kors och tvärs men inte jobbat en riktigt dag sen innan jul. Kommer jag ihåg hur man gör när man jobbar? Det är frågan, hoppas det sitter i ryggmärgen. Jag blir alltid lite orolig när det är lågsäsong om jag kommer att orka att hålla i under högsäsongen (jag vet att det är långt dit, men ändå). Än så länge har det aldrig varit något problem och just nu känner jag mig faktiskt mer utvilad än jag gjort på väldigt länge, kanske flera år. Jag har verkligen lyckats ladda mina batterier under denna ledighet. Så hoppas att jag är mer redo än nånsin för jobb på riktigt igen!