Första arbetsdagen

Så var den avklarad, årets första ”riktiga” arbetsdag.

Som vanligt

Ja, det var inte så märkvärdigt som man kanske kan tro, utan det var ganska precis som vanligt. Min plats i personalrummet var kvar och allt var sig likt. Det var en ganska så lugn dag på gott och ont. Det är nästan lättare att kasta sig direkt in i hetluften, man kommer liksom snabbare in i det då. Det är ju egentligen inga konstigheter att börja jobba igen, men en liten uppstart blir det ändå. Nu har vi ju inga egentliga jättetydliga måsten som står på schemat, mer än djurskötseln. Innan jul var allt ganska så tydligt planerat vad som skulle göras eftersom att vi byggde, nu blir det lite mera fritt och det handlar mer om prioritering. Carro missade tyvärr denna första arbetsdag då hon var hemma och vabbade och mor var iväg på annat. Så vi var bara 50% av ordinarie styrka idag. Vi håller fortfarande fast vid att försöka jobba 07-16 och kommer att göra det ett tag framåt.

Det var en vacker dag till att börja med.

Vad innehöll dagen?

Så, vad innehöll då denna riktiga arbetsdag? Lite av varje kan man nog säga, men en del planering blev det. Det är ju alltid lite grejor som snurrar runt och behöver pratas och beslutas om. Även om det just nu regnar och är plusgrader ute så verkar det som att det kommer att vara minusgrader framåt. Därför planerar vi en del arbeten som underlättas av den tjäle som förhoppningsvis kommer att dyka upp. Det känns som att dagen innehöll mest planering faktiskt, men även lite praktiskt. Jag hade nog räknat med att få börja sätta ihop Schäffern idag, men vi väntar fortfarande på delar. Dagen slutade med att meka lite el till en fyrhjulingsvinsh, det gick inte riktigt så smidigt som jag hade räknat med….

Här har vi lite balar som står lagrade vid fältkant. Att hämta dem är ett typiskt jobb som passar bra att göra på tjälen.
Djurrutinerna rullar på. Än så länge utan Schäffern.
Nu börjar det väl ändå bli dags för svanarna att flytta iväg till värmen. Eller har de också res restriktioner pga Covid? Konstig att det är så många kvar tycker jag att det är i alla fall. Här sitter ett gäng på våran raps. Kollar man snabbt ser det bara ut som några stycken, men kollar man närmar så är det faktiskt rätt många utspritt över hela fältet.
Här är det något mystiskt. Det som egentligen är så enkelt, ville inte alls förut…. Det får nog bli ett helt nytt vinsch relä helt enkelt….

 

Milstolpe

Idag är sista dagen i mitt unga liv, imorgon fyller jag 30. Det känns lite konstigt, det är ju bara äldre (inte gamla, bara äldre) människor som fyller 30. Jag borde vara kvar mellan 25 och 30 ett tag till….Ålder är väl egentligen bara en siffra, det viktiga borde vara allt man varit med om i livet? Men att fylla 30 är väl ändå någon slags milstolpe i livet eller? Jag har absolut inte någon åldersnoja, jag gillar att bli äldre än så länge. 30 år är både lång och kort tid och jag tror at jag är nöjd med vad jag åstadkommit med i mitt liv så här långt.

Här var jag 20 och helt odödlig….. Oj vad tiden går…..

 

Nu hoppas vi på minusgrader, men kanske inte de där 19 minusgraderna som ligger på helgensprognos just nu. Det är lite onödigt kallt och sliter på grejorna lite väl mycket…..

Minusgrader är vackert