Vikarien får stanna

Idag togs beslutet att vikarien som vi har haft sedan Schäffern hastigt tog paus, får stanna kvar här. Den kommer att bli ytterligare en maskin i maskinparken, välkommen hit New Holland W80C.

Bara handlar och handlar

Trotts att vi egentligen har köpstopp, så har vi ändå handlat ett par grejor nu runt Jul. För det är ju så att trotts att vi har köpstopp, så måste fortfarande allting rulla smidigt och det gör det inte om man inte har rätt grejor. Det här med köpstopp är förresten ganska så intressant. Vi har haft köpstopp ända sedan 2012 någon gång, men har ändå lyckats handla en del. Konstigt, vi får nog ta att använda ett nytt ord för köpstopp. Nu är det i alla fall återigen totalt, absolut och definitivt köpstopp!!! Tills vi handlar igen. En av grejorna vi har handlat är just vikarien och den andra grejen avslöjar jag senare i år. Nu hoppas vi att detta är en rätt-investering för fel-investeringar är väldigt kostsamma. Någon gång snart lovar jag att berätta varför vi valde just den här maskinen.

Hoppas det blir så rätt som det känns

Ytterligare en motor

Jag skrev ju tidigare att vi börjat fundera efter en ersättare till Schäffern. Det var helt sant, men lösningen verkar bli lite annat än vi planerat. Trotts att Holländaren nu flyttar in så  kommer Schäffern att få stanna kvar hos oss ett tag till. Dels är vi väldigt nöjda med den, men behöver ändå avlasta den lite från fullfartssysslor, den har levt ett hårt liv. Sen så kommer den in i utrymmen som Holländaren inte gör. Då kan man ju tycka att en ny i samma storlek borde funka? Yes, men vi vill faktiskt prova att gå upp lite i storlek på denna maskin. Nu får alltså Schäffern bli halvtids-pensionär. Visar det sig att den i framtiden kommer att bli helpensionär, så får vi helt enkelt göra oss av med den då. Än så länge tror vi att den kommer att fylla sin funktion så det får bli två minilastare på gården helt enkelt.

Här blir det trång med Holländaren, så det får bli Schäffer uppdrag även i framtiden.

 

Dagens innehåll

Förutom att handla maskiner, så har vi även gjort annat idag med. Denna återkommande veckorutin med skrap och strö ägde rum idag, nu är vi tillbaka på schemat där vi gör detta tisdag och fredag. Jag fick även äran att ploga säsongens första snö för egen del. Vi har ju ingen snökörning ute, men en del hemma. Idag när det började frysa på så passade det bra att ge sig ut för att jämna till vägarna lite. Apropå frysa, så verkar det ju som att det kan bli riktigt kallt här snart. Då kan ju vissa grejor vara bra att förbereda innan kylan kommer. En av dessa grejor är att se till så att traktorernas batterier inte är urladdade så att de fryser sönder. Eftersom att de flesta av våra traktorer står stilla ett tag nu, så finns ju den risken. Därför har det kollats över och nu är alla batterier fulladdade och redo för kyla.

Ny halm till kvigorna.
Tittut
Väggarna jämnas till
En inte helt dum arbetsplats
En av traktorerna saknade kräm i batteriet, det är numera laddat och redo för kyla.

 

Jag har förövrigt haft en bra 30 års dag och en våg av klokhet har strömmat in i mig, underbart!

Bir man så här klok av att fylla år borde man kanske göra det oftare.

 

Imorgon påbörjas projekt återuppliva Schäffern, får se hur långt vi kommer.