Swimmingpool i lagården

Det här med att ha swimmingpool tycker jag verkar trevligt, men absolut inte i lagården. Där blir det inte alls så trevligt eller bra med massa vatten ståendes. På grund av en vattenläcka höll det ändå på att bli så.

Kvällsinryckning

När man har djur så kan man ju aldrig riktigt slappna av. Det kan hela tiden hända något som gör att man måste rycka in, och så blev det nu ikväll. Det här med minus grader gillar jag, men tyvärr så för det med sig vissa negativa saker med. En av dem sakerna är att allting blir så skört och går sönder lite lättare. Det råkade vi ut för nyss, en koppling på ett vatten rör inne i lagården hos kossorna sprack och det blev vatten överallt. Okej, inte riktigt överallt, men på båda skrapgångarna och på en del av foderbordet. Det blev alltså bara att avbryta sin hundpromenad och svira om till arbetskläder igen.

Här gjorde vattenläckan så att det blev blött och grisigt. Även om vi ska skrapa och ströa direkt i morgon bitti så behövde vi ändå städa på en gång.
Det kunde ha varit värre, här står stöveln på botten. Hade det varit upp så att man inte såg foten, hade det varit värre.
Det ser nog ut att vara mer vatten än vad det var. Nu är det i alla fall borta.

Städa upp

Det vi fick göra var första att skrap bort all dynga och allt vatten från skrapgångarna, efter att det blöt fodret östs bort från foderbordet. Hade det varit så att det bara droppat lite vatten så hade det nog räckt med att bara laga det trasiga, men nu hade det som sagt var sprutat vatten. Vi fick alltså stänga ut alla djuren från skrapgångarna och sätta fart på skrapapparaten. Efter skrapning var det fortfarande lite vatten kvar på ena gången. Så för att det ska torka upp lite innan det blir skridsko bana, och för att det inte ska bli halt för korna att gå där strödde vi ut halm. Jag tror att det blev bra, det kändes som det i alla fall. Efter städningen var det bara att laga det trasiga och sätta fart på vattnet igen. Nu är allt återställt i lagården igen och kossorna slipper ha klövbad i skrapgången.

Först så kastas blött foder ner på skrapgångarna. Här sköter Christin ösandet.
Bort med det blöta
Sen skrapade vi, Janne sköter skrapningen.
Det är lite klurigt när det är så här flytande och man använder skopa, men det går faktiskt bra ändå.
När det var skrapat ströade vi lite på gången.
Det blev väl inte så tokigt?
Publik hade vi också, en del stod och kollade på och en del låg ner och kollade på.
Det trasiga lagades
Här är boven i dramat. Nippeln på röret hade spruckit.
Sen fick djuren komma ut på gången igen.
Hoppas de blev nöjda och sover gott nu. Här syns det på inredningen att det är minusgrader ute, istappar och isbeläggning där vattnet sprutade.

Sånt som händer

Ja, sånt här är ju saker som händer. Inte hela tiden, men då och då. Det är ju absolut inget konstigt tycker jag, saker går sönder och får åtgärdas. När man har djur så måste vissa saker åtgärdas direkt och kan inte vänta till senare (som i detta fall). Det är något som man går med på när man skaffar djur, att se till så att allting som måste fungera fungerar och att de har det så bra som möjligt hela tiden. Då kan det ibland innebära att man får avbryta sin kvällspromenad eller annan aktivitet för att fixa något som behöver åtgärdas.

Ordningen är återställd och nu lyser endast nattlamporna. Sov gott!
Trotts att minusgrader sliter lite mer på grejorna så gillar jag fortfarande både snör och minusgrader. Allt blir så vackert och mysigt.