Mitt första spridningstillstånd

För några dagar sedan ansökte jag om spridningstillstånd för att få sprida/publicera material jag skapat med drönaren. Idag kom beskedet från lantmäteriet att ansökan bifölls.

Första gången

Det var första gången jag sökte detta. Tidigare har jag beskurit mina bilder så jag kunnat använda dem ändå. Foton på åker behöver man ju inte ha spridningstillstånd för, men saker runt omkring kan behöva granskas av lantmäteriet innan det sprids. Nu tänkte jag i alla fall att det var dags att prova detta och det gick ju bra. Det var väldigt enkelt att ansöka, det gick fort att få besked och jag fick ett positivt besked. Detta är något som jag inte kommer att dra mig för att göra igen.

Här kommer lite av det material jag fick godkänt att sprida vidare till er:

Visst längtar man lite till sol och skördeväder när man ser detta? I alla fall idag när det regnar, blåser och är grått ute.
Här lyste solen på oss.
Här sår jag raps på samma fält som ovan. Att se fälten uppifrån tycker jag är väldigt lärorikt. Man ser så mycket intressant. Alla spår från allt skördande syns tydligt.
Efter sådden vältade vi allting, förutom en nollrutan för vältning.
Återigen, det mesta man gör syns.
Lite vanlig rapströskning.

Visst blir det lite skillnad när man ser omgivningen också och inte bara ett fält? Det tycker jag i alla fall. Jag har förhoppningar om att jag kommer använda mer sådana här bilder i framtiden.

Lite video

Det har även blivit lite video material och jag har nu suttit och försökt klippa ihop lite material till en bra film med lite fart i. Tyvärr så kan jag konstatera att jag inte är någon stjärna på det. Jag lyckade få till något, men blev inte nöjd. Så här kommer lite oklippta filmer igen. De är lite långa, men jag tycker de är fina. På den första syns det hur smidigt det är med hydrauliskt tak på kärrorna.

Kolla gärna på båda om ni har tid, har ni inte tid så kolla på slutet på den första. Då ser ni det smidiga hydrauliska taket som ökar våran effektivitet avsevärt gentemot vanliga rullpressar.

 

Jag är glad att jag tänkte efter och kollade upp hur det låg till med detta. Innan jag började publicera bilder och filmer hej vilt (ovetandes om att det var) olagligt. Man vill ju varken vara kriminell eller påverka totalförsvaret negativt……