40 dagar

Det är så länge dagens väder ska hålla i sig. I alla fall enligt den förenklade versionen av Bondepraktikan som hänger i vårat kök. Att det skulle snöa så som det gör här just nu i 40 dagar framåt är knappast troligt, men att vintern hänger sig kvar i 40 dagar är inte omöjligt. 

Riktig vinter

Ja. det verkar ju som att vi kommer att kunna kolla tillbaka på den här vintern som en riktig vinter. Nu snöar det igen och inte så dåligt heller. Från att det var läggdags för barnen tills att jag vaknade och det var dags för hundpromenad 1,5 timme senare, så hade det kommit åtminstone 1 dm. Jag förstår att det finns dem som inte gillar snö och att många har fått mycket mer än de önskar. Att mycket snö innebär både extra jobb, kostnader och jobbigare vardag för många förstår jag med, men jag gillar ändå snö. Det positiva med snön väger upp det negativa tycker jag, men förstår att det är tvärtom för andra. Jag tycker med att snö är lite bra för oss, för det påminner oss om att vi måste anpassa oss efter naturens krafter. Tittar man med på hur naturen styr på många andra håll i världen tycker jag ända att ”snökaos” är ganska så lindrigt…..

Bilen parkerades straxt innan nattning av barn och två timmar senare var det så här. Ett lindrigt ”snökaos”, jag förstår att det är värre på annat håll.
Ett litet extra moment i vardagen, sopa rent bilen…..
Mysig hundpromenad.
Jag har det hellre som här ovan
Än som vi hade det för ett år sedan.

40 dagar

Som sagt var att det skulle snöa så här i 40 dagar känns ju lite otroligt. Jag väljer att se på det här med snön idag som en tillfällig ”bugg i systemet”, och väljer att tolka det som att vintern stannar i 40 dagar. Ska man tro väderprognoserna så verkar ju vintern hålla sig kvar i alla fall i 10 dagar till här. Vad som är mest trovärdigt vet jag inte Bondepraktikan eller de moderna väderprognoserna, men den närmsta tiden så verkar de ju vara hyffsat överens i alla fall. Frågan är vad som är bäst i slutänden, erfarenhet sedan år 1508 (vädertolkningarna tillades kanske inte fören 1733?) eller moderna instrument och tolkningar? Skoj åsido.. Bondepraktikan är i alla fall intressant att läsa i, även om den är svårläst och inte helt grundad på bara vetenskap…..

Intressant läsning, men inte helt lättläst.
Håller vintern sig kvar i 40 dagar kommer det inte se ut så här den 2:a mars som det gjorde förra året.
Rapsen kommer nog inte heller se ut så här den 5:e mars heller, i år kommer den nog ha fryst ner…

Hemmadag

Idag har varit en hemmadag hos barnen för mig. Vet inte om ni har tänkt på det, men Carro har inte varit med så mycket på bloggen rent jobbmässigt på ett tag. Anledningen är att våra barn just nu är hemma från förskolan. Då måste någon av oss passa dem och just nu har det varit mest Carro som gjort det. Det har passat bäst helt enkelt, men idag blev det min tur. Carro jobbade och jag var hemma med barnen. Så idag har jag kört mycket traktor och maskin (troligtvis mer än på jobbet den senaste tiden), men i mycket mindre format. Inte helt konstigt, så är båda våra barn lite förtjusta i traktorer och maskiner. Idag har vi bland annat skrapat, ströat, byggt lagård och självklart plogat snö utan att behöva lämna deras lekrum.

Miniformat av skrapning av skrapgångar.

 

Vad tycker ni om snö? Vi bor ju på de breddgrader som inte får några jättemängder. Ni som får jättemängder, hatar ni snön eller trivs ni med den?