En frisk helg

Påstår jag att det varit friskt väder ute ni i helgen, så kan man nog inte påstå att jag överdriver. Igår morse visade termometern -17 och idag -20. Inte alls så jättevarmt, men det var myggfritt och det tycker jag är positivt. Här är vad jag gjorde denna friska helg:

Jakt igår

Igår så jagade vi sista drevjakten här för säsongen. Det var ju helt klart en kall dag och fokuset på dagen var att alla inblandade skulle klara kylan på bästa sätt. Då tänker jag på alla inblandade, oss människor, hundarna och de vilda. Vi körde helt enkelt korta såtar och med korta hundar (stöthundar), för att inte köra slut på någon av de nämnda. Det går åt mycket energi för att hålla värmen när det är kallt och det gäller väl för alla tänker jag. Däremot så när jakten är över för dagen, så går vi människor och våra hundar in i värmen och äter oss mätta. Det gör inte de vilda och de gör också av med energi under jakt, men får inte lika lätt tillbaks den. Det tycker jag man ska tänka på när man jagar. Vi hade i alla fall en väldigt fin jaktdag igår med fint väder, jaktlycka och bra sällskap.

Vackert men kallt.
Ser ni rådjuret uppe till vänster i bild? Det har full koll på oss. Elit verkar lycklig trotts kylan.
När skägget fryser, brukar det vara kallt ute.

När vi jagar brukar jag säga att nu ser vi till att ha trevligt för skjuter vi inget, kan vi i alla fall säga att vi hade trevligt. Igår behövde vi egentligen inte ha trevligt för det small tidigt på dagen. Skoj åsido jag tycker att ha trevligt är en viktig del av jakten.

Carro hade hand om djuren igår och barnen var hos farmor. Djurskötseln tar lite längre tid när det är så här kallt, det blir lite extra jobb med allt. Jag har tyvärr inga bilder på detta...

Mysdag

Idag har varit en mysdag för familjen. Vi har lekt både ute och inne. Jag hann även med en lagnings-runda på leksaker idag, vilket jag lovat länge att jag ska göra. Så det var skönt att få stryka från listan.

Grävmaskinen hade tappat stickan, men nu för tillfället är den hel igen.
Man tager vad man haver. Limpistol kan nog förövrigt vara en av de bättre uppfinningarna i världen.
Ut på djurpromenad
Vi har gjort en snöhög på tomten, där det leks flitigt.

Ny press

Innan jul så beställde vi en ny fyrkantspress och snart ska jag berätta vilken sort det blev den här gången. Vi har ju provat lite olika de senaste åren:

Just nu verkar det förresten som att bondepraktikan inte hade helt fel om det där med 40 dagars vädret. För nu verkar det som att kylan kommit för att stanna ett tag. Säga vad man vill om kylan, vackert är det i alla fall ute.