Nu fick vi en deadline

Alldeles nyss kändes det som att minusgraderna skulle stanna för alltid, men nu verkar det inte som att de stannar veckan ut ens…. Då dyker plötsligt en deadline upp för att få hem balarna som vi vill ha hjälp av minusgraderna för att få hem på ett smidigt sätt. 

Inte helt oväntat

Det är ju inte helt oväntat att vintern nu ska ta slut. Det känns ändå lite overkligt att det till helgen enligt prognosen ska bli fem grader varmt. Särskilt när termometern idag visade -18 grader, det bli en viss skillnad i temperatur och det snabbt. Nu när våren ändå verkar vara på gång så hoppas jag att den tar rejäl fart, så att det inte bli växlande varmt och kallt. Tar den fart så släpper nog snart den lilla tjäle som finns och släpper igenom vattnet på fälten. Blir det fram- och tillbaka väder finns risken att tjälen inte släpper, men snön smälter. Då kan alla svackor på fälten bli tillfälliga dammar och elaka istäcken bildas på hela/delar av fälten….

Vädret här runt helgen enligt grönt väder.

 

Vädret fixade en vacker scen i förmiddags. Häftigt när frostdimman lägger sig.

Deadline

Ja, nu fick vi ju en liten deadline, om vi vill köra hem de allra sista balarna på tjälen. Det vill vi nog göra, i alla fall en del av dem. Skulle vi inte hinna få hem alla så är det ingen katastrof, men det är alltid skönt att få saker ur världen. Idag fick vi i alla fall hem de sista ”viktigaste” balarna, resten av balarna kommer vi egentligen åt ändå utan tjäle, men inte i blöta förhållanden. Nu får vi se om vi får hem resten av balarna med. Det är inte många kvar och tar inte lång tid, men inget gör sig ju självt och nu har vi faktiskt en hel del annat att göra också. Så ett litet gäng får kanske stå kvar tills våren anlänt och torkat upp lite.

Här har vi ett gäng inplastade halmbalar, som om det blir blött står lite isolerat till… Lugn bara lugn, de lösa plaständarna åtgärdades på släpet innan det åkte vidare…
Det börjar bli ont om utrymmer hemma nu. Snart är det balar precis överallt. Det gäller att ha koll på vad som är vad.

Kanske blir i början av mars i alla fall

Igår skrev jag ju att jag var tveksam om det skulle bli gödningsspridning i början av mars. Redan nu har mina tankar börjat snurra i andra banor, nu verkar det ju som att våren kommer i full fart. Det kanske är bara för att första lasset gödning anlände idag. Spännande att se vad vädret hittar på, den som lever får se….

Årets första växtnäring har nu anlänt. Foto: Janne
Den improviserade storsäckslyften fungerade bra när farsan provade den i real action idag. Den kommer nog att användas en del även i framtiden… Foto: Janne

 

Här är jag inte på väg till Blåkulla med min kvast. Jag är bara på väg till maskinhallen för att flytta maskiner och sopa golvet. Så att gödning kan ställas in.

Nu ska jag förbereda mig lite inför en digital Workshop som Näringsliv i Katrineholms Kommun anordnar för unga företagare med temat kompetensförsörjning. Det ska bli spännande att delta i diskussion om detta, det är ett bra initiativ tycker jag.