Den irriterande jordhögen är nu äntligen borta!

Ända sedan vi gjorde rökgasbrunnen så har jag gått och irriterat mig på jordhögen som blev kvar. Det behöver jag inte göra längre för nu är den en jordhög någon annanstans, där den inte syns lika frekvent och är mindre i vägen.

Blev kvar

Denna jordhög blev helt enkelt kvar när vi var igång och schaktade. Det var det där som inte fick plats i hålet jag hade grävt. Så det behövde avlägsnas, men det var inte alls så torrt och trevliga förhållanden för att få iväg massorna dit de skulle i december. Den har alltså fått legat kvar där så länge som ett litet irritationsmoment i väntan på rätt tillfälle. Det tillfället blev idag, så nu finns det färre saker här i livet för mig att irritera mig på.

Ser ni den irriterande jordhögen? Även om den här var kamouflerad så var den fortfarande irriterande.
Jordhögen på väg till nytt hem.
Högen var helt genomfrusen och först såg det lite mörkt ut… Jag började lite naivt med planerskopsan och med snurran monterad. Jag fick direkt ge upp och tandskopan utan snurra fick göra grovjobbet..
Nu är den borta. Även om det nu är lite kladdigt runtomkring, så känns det ändå bättre nu.

Egentligen inte i vägen

Även om jordhögen har varit irriterande, så har den egentligen inte varit i vägen för oss. Inte mer än psykiskt i alla fall. Den har legat på en bi-yta som inte används på något sätt. Den skulle nog däremot kunna bli lite fysiskt i vägen nu i vår om det kommit häftigt regn. Högen innehöll både morän och lera som då nog gärna hade flutit ut på vägen intill… Hur som helst så är det alltid skönt att få städa upp. Så länge den var kvar så fanns känslan av halvfärdigt där, och det är ingen känsla jag trivs med…

Visst ser det väl mer färdigt ut nu?
Måste säga att jag är lite imponerad av denna maskin. Även om det sått helt stilla ända sedan i december, så var det bara att hoppa i och titta lite snabbt på nyckeln så startade den och fungerade felfritt. Det är faktiskt inte alla maskiner som fungerar så… Någon sorts fel brukar de kunna utveckla när de står stilla en längre tid…

Innan snön smälter

Snön är ju nu på väg att smälta ifrån oss. En av sakerna jag velat göra nu innan snön smälter är att få en överblick på hur mycket spår de vilda djuren gjort. Av flera anledningar och jag skriver nog mer om detta i ett framtida inlägg. Idag fick jag äntligen tillfälle för att gör detta, både från marken och luften. Jag tyckte nog inte att det var en rolig upplevelse, men intressant ändå och förhoppningsvis så kommer den göra nytta i framtiden.

Så här ser ett av våra rapsfält ut från marken.
Jag har svårt att tro att det blir något bra av dessa plantor som är helt nerbetade… Min erfarenhet talar emot det i alla fall….
För att få en uppfattning om hur stora områden det rör sig om tog jag hjälp från ovan. Bättre bilder som inte är beskurna kommer när/om jag får spridningstillstånd.
Jag gjorde samma sak i några vetefält. Här står jag.
En intressant grej jag märkt är att djuren verkar föredra att beta där det är dubbelsått. Jag antar att eftersom att det finns mer biomassa per yta där, så krävs mindre energi för att äta mer. Djuren är ju både lata och smarta…

Nu är det helg, trevlig helg allihopa!!

När som helst så kommer det att hoppa runt massa kalvar här, det ska bli mysigt.