Årets första kalv o gröna fält

Grattis till 102:an, det var den första kon att kalva i år. Grattis också till frun som var den som gissade rätt på vilken dag den första kalven skulle anlända. Nu är alltså årets kalvningssäsongen igång, hoppas att den kommer att flyta på bra.

Lite tidigt

Egentligen var det inte beräknat att dra igång förens tidigast på torsdag, men inte helt otippat så drog det igång lite tidigare. Det är ju faktiskt bara fyra dagar tidigt så det är helt klart inom marginalen. Jag trodde själv att det skulle har dragit igång redan lite tidigare på veckan, men fel hade jag om det. Rätt hade däremot Carro som trodde på denna dag.

Fyra dagar tidig, men väldigt välkommen.

Bra start

Det blev hursomhelst en väldigt bra start på säsongen. Kalvningen gick bra och kalven och kon mår bra. Kalven var pigg och kon duktigt, så ingen mänsklig hjälp behövdes. Det är alltid skönt när det är en bra start, det skapar en positiv känsla inför vad som komma skall. Tyvärr så förlorade den här kon sin kalv förra året, men fick agera adoptivmamma åt en annan kalv. Så det är väldigt roligt att det i år gick bra och att hon verkar få ta hand om sin egna kalv i år.

Med bestämda steg mot maten. Eftersom att allt gått så bra och kon är kon är duktig med kalven har vi inte velat klampa in i boxen och störa. Därför blir det inte bättre bilder än så här.

Jag själv har knappt sett kalven i verkligheten än, men det kommer jag säkerligen få göra i framtiden.

Gröna fält

Nu har plusgraderna satt fart på riktigt här, skönt måste jag erkänna även om jag gillar vintern. Snön smälter för fullt och fälten börjar nu bli gröna istället för vita. Fortsätter vädret enligt prognosen så är de snart helt bara. Dagen bjöd på en lite fältrunda light, med endast spaning från bilen eftersom att barnen sov i bilen. Det är bättre än inget, även om jag gärna skulle vilja ut o promenera med en spade och tumstock. Än så länge tycker jag att det ser väldigt bra ut och en härlig positiv känsla inför säsongen har infunnit sig. Grödorna brukar ju ha en tendens att tråka på sig nu ett tag efter att snön har smält och de ska börja växa igen, men just nu ser de bra ut. Visst måste man väl få njuta av nuet ibland?

Grönt och fint Norin vete. Inget vatten stående i svackorna känns alltid skönt, det är ju ändå en del vatten som nu ska undan.
Samma plats som ovan, jag tycker är nöjd med hur det ser ut. Hoppas snön nu smälter och försvinner ner i marken.
Välkomna fram
Är lite positivt överraskad över att rapsen ser så pigg ut. Trodde nog att den skulle se mer ledsen ut när den kom fram.
Snart är det helt grönt. Hoppas att det inte blir några jättestora bakslag nu.
Ska man vara lite negativ, så ser gårdsplanen inte så rolig ut just nu.

 

Apropå att leva i nuet:

denna fina dag spenderades mest ute, med bland annat korvgrillning till lunch.
Fin utsikt från frukostbordet i förmiddags.

Nu laddar jag för en spännande vecka som verkar bli innehållsrik på flera sätt.