Skönt att vara inne idag

Jag antar att det har varit busväder i stort sett i hela Sverige idag? Här var det absolut busväder i alla fall, trotts att vindarna mest var sydliga var det knappats någon värme i dem. Tur att vinden inte var nordlig och kall idag, för då blir det enligt bondepraktikan en sen vår. Våren har ju förresten redan infunnit sig, den dök tydligen meteorologiskt upp här 19:e februari. Vår eller inte så var inomhusaktivitet mycket trevligare än utomhusaktivitet idag.

Snö igen

Precis som utlovat så kom det en skvätt snö idag och nu är allt vitt igen. Jag tror inte att det var så dumt att det kom lite snö idag och la sig som ett täcke på fälten. Det skyddade grödorna från den värsta elaka blåsten. Enligt vissa källor jag har hört ska just kall blåst vara det värsta för grödorna så här års. Jag tillhör ju den här bortskämda generationen, som inte varit med om någon riktigt ut vintring av höstgrödorna än. Jag hoppas att jag slipper vara med om det även i framtiden. Just nu är jag inte så orolig för att grödorna ska dö, men man vet ju aldrig. Jag upplever att vi nog är ganska så duktiga på att skrämma upp varandra inom branschen om att grödorna kan dö på olika sätt.

Rapsen i ett snötäcke
även vetefälten skiftade idag färg.

Ingen kanonvärme i sikte

Nej, just nu verkar den varma våren får vara ersatt av kall vår ett tag framåt. Det bromsar helt klart upp vårkänslorna som dök upp i kroppen i slutet av februari. Frågan är hur mycket det skjuter upp säsongen? Kollar man i bondepraktikan just nu, så finns det många dagar nu som går att tolka för att veta hur det ska bli. Är det dåligt väder imorgon så ska det tydligen inte bli någon mer frost. Frågan är vad som är dåligt väder och vem som bestämmer det… Det ska blåsa mycket och regna en skvätt, får jag bestämma är det dåligt väder, i alla fall det där med blåsten. Är det då varmt på nätterna så att det inte är frost så borde väl värmen komma snart?? Jag börjar längta efter säsong och full fart lite nu, så för mig får gärna den varma våren komma tillbaka.

Hundpromenaden var helt klart inte alls mysigt idag. Blåsten syns inte alls på kortet, men den finns där. Det kan jag lova!

 

Kan även meddela att Schäffern inte alls trivdes som pensionär och är nu nästan tillbaka som ordinarie skrapare av skrapgångar.

Vad tycker ni vill ni ha kyla ett tag till eller värme?