Snart är väntan över

Alltid väntar man på något, men som tur är så kan man ändå beta av en del vartefter. Nu verkar det som att en hel del väntan snart är över. Hoppas det för jag gillar inte alls att vänta. Ordet vänta kan kanske vara det värsta ordet jag vet… Så det ska bli skönt att börja beta av saker..

Vad har vi då väntat på?

Kalvningarna

Att kalvningarna ska bli klara, så att vi kan stryka det kapitlet. Kalvningstiden är en mysig tid, men den får inte bli för utdragen för det. Nu så är det i alla fall snart färdig kalvat och det är skönt. När kalvningarna är över kan man slappna av litegrann i alla fall. Självklart inte helt, det kan man ju aldrig när man har djur, men det blir lite mindre passning i alla fall. Nu är det endast tre stycken kor kvar som ska kalva. Än så länge har säsongen gått väldigt bra, hoppas att det håller i sig på de tre sista med.

Det blir inte färre kalvar i gömmorna, det är i alla fall säkert.
Men vissa hänger hos korna istället.
Särskilt när det vankas mat

Här är nog våran största linslus. 269 kommer gärna fram.
Den där i mitten är nog min favorit tror jag.
Carros sjukskrivning är nu över med, så den slipper vi vänta på att den ska ta slut. Nu är den tyvärr ersatt med VAB istället…. men på kvällarna har hon mycket tid över till att gå i lagården. Tittar man noga står hon där inne o kollar på något intressant.

 

Torrare igen

Den här sista skvätten nederbörd vi fick i helgen, gjorde allting onödigt blött. Det kom bara ca 15 mm, men känns som att det kom mer, skumt. Nu har det i alla fall börjar torka upp igen efter denna blöta. Då kan vi börja med det jordiska igen. Det innebär för oss vältning och gödsling av vete (kanske av vall med, om mulljorden har tinat. Tror kanske inte det, men får ta en titt). Imorgon kommer vi eventuellt igång med att välta lite vallar för att laga efter vildsvinens framfart. I helgen så kommer vi nog igång med att välta resten av vårat vete (Norinet är ju redan vältat) och eventuellt sista delen av huvudgivan på Julius- och Bronsvetet. Vi var på (coronasäker) växtodlingsträff idag och fick där höra att hela huvudgivan ska vara på plats i vetet 15:onde april och det är ju idag. I sådana fall ligger vi alltså efter lite där, typiskt. Tur att Norinet som ligger lite längre fram redan har fått i alla fall. Som sagt var denna veckan har varit blöt än så länge.. Så det har inte känts som någon stress att få ut sista delen, men nu ska den ut när det blir bra igen.

Norinet är redan vältat, det syns faktiskt på några skott. De ser lite fysisk påverkade ut.
Imorgon ska jag kanske laga lite sånt här.

I väntan på annat

Så görs andra viktiga saker här på gården, tex:

Där ska det egentligen inte vara någon damm, kan man misstänka att trumman under väggen är lite defekt? Byte stod på gårdagens schema.
Bort med vattnet. Det var lite mer vatten än vad jag räknade med.
Lite bättre blev det i alla fall…

 

Det kanske även är så att vi från och med idag inte måste vänta på frostfria nätter, om man ska tolka väderprognoserna med positiv tro. Tror inte det, men det skulle inte göra något om frosten inte kom tillbaka förens i höst nu. Frosten är faktiskt något jag nu gärna kan tänka mig att vänta på.

 

Även om frost är vackert
och får grödan att se tjockare ut, så får den nu gärna utebli tills i höst.