Vallskörden är igång

Idag satte vi slåtterkrossarna i våra vallar, vallskörden 2021 är alltså igång för oss! Det är en härlig känsla när gräset slås tycker jag, då vet man att nu drar det igång.

Första 35 ha

Först ut för oss var att slå en del av våra egna vallar. Vi vill ha torrt, fint foder med bra med kräm i denna gången, så nu passar det bra att skörda. Vi slog därför våra första 35 ha idag för pressning och plastning på fredag. Det ser ju ut att vara bra skördeväder nu, så förutsättningarna för att det ska bli ett kanonfoder är stora. Hoppas nu att det stämmer.

Första 35 hektaren ligger nu

Ont om traktorer

Just nu är det ju ganska så full fart ute på fälten och trotts att vi har ganska så gott om traktorer, så var vi idag en kort. Vi hade ingen traktor att slå med. Då passade det ju inte dumt alls att lantmännen hade en Fendt 724 med nya hytten som demo. Den provkör vi just nu och den passar att slå med. Våra andra traktorer har antingen radodlingshjul eller var upptagna på annat. Lite om mina intryck av Fendten med nya hytten kommer senare.

Så här ser inte någon av våra ut i hytten
Spännande att se vad den går för. Den ser ut som en vanlig Fendt på utsidan i alla fall…
Magnus som är säljaren kör en noggrann genomgång av allt som är nytt.

Nu blev jag sådär trött igen och ska försöka hinna sova innan det är dags att gå upp igen. Imorgon väntar slåtter åt kund och N-sensor körning åt kund, så det är bäst att vara så utvilad man kan.  Jag latar mig lite nu och publicerar lite bilder från dagen.

Vetelass på vetelass lämnar just nu gården.

Slåtter för fullt
För bästa torkning av gräset så vänder vi ut det direkt efter krossarna.
Full fart
När dagens gräsbeting var klart blev det gödningstema igen.
Den trasiga ställmotorn bytes ut mot en ny.
Trasig motor.
När motorn är bytt måste den kalibreras, då ska man med fördel vara två. Tur att min syster Louise var tillgänglig, alla andra var i väg på annat.
Kvällen avslutades med att köra N-sensor åt kund. Fint vete på fin gård.

Nu är det godnatt.