Nu är vetet färdig gödslat

Nu precis ikväll så blev vi färdiga med gödslingen av årets vete, både vårat eget och den bokade utekörningen. Det är både skönt och lite ångestladdat, har vi verkligen gödslat rätt? Jag hade planerat att nu dela med mig av hur vi har tänkt, men får tyvärr skjuta upp det igen. Klockan går lite för fort helt enkelt…. 

Väldigt fina veten

Jag kan i alla fall säga att jag har åkte på massor med väldigt fina veten nu i år. Det tycker jag är väldigt roligt, fina grödor får mig att må bra oavsett, vems det är. Vad gäller vårat eget vete så tror jag nog att det är bland det bästa vetet vi har haft. Våra bestånd känns lagom tjocka och är väldigt jämna tycker jag. Vetet har också tagit upp mycket kväve vilket tyder på att det trivs. Nu hoppas vi att det håller hela vägen in till skörd. Från och med imorgon förmiddag blir vetet färdig skyddat mot svamp och liggsäd om planeringen håller. När det är klart så har vi gjort vad vi har kunnat, sen är resten upp till vädret och jägarna som skyddar vetet. Jag tror än så länge att vi absolut är på väg mot en rekordskörd vad gäller volym, hoppas att det är så.

Något som jag tycker är ett fint Juliusvete som igår hade tagit upp 175 kg N/ha i snitt.

Helt logiskt, så firar vi att vetet är färdig gödslat med lite drönarbilder från sprutningen i rapsen (nyss fått spridningstillstånd för dem).

Gul fin raps
gul raps dämpar gödslingsångest, det är sen gammalt.
Jag tycker i alla fall att det är vackert.

Nu lite gödningskörningstema:

Gödslingsligan
Varken traktor eller spridare är just nu särskilt rena, det får det bli ändring på imorgon.
När jag var klar med göningskörningen, så kom det passande nog en liten skvätt vatten från ovan. Perfekt för att lösa upp kalksalpetern,

Imorgon (idag) ska jag förhoppningsvis berätta hur det kommer sig att vi på ett av fälten vi tror på högst veteskörd på har lagt minst kväve… Får kanske ta och kolla om jag hittar en klocka som går lite långsammare så att jag verkligen hinner det…