Full fart och anpassning

Det är nog de ord som beskriver tillvaron bäst just nu. I våran bransch så är det ju inte ovanligt att det är så, inte minst i skördeperioder och det har vi nu. Klockan är nu 06:30 och jag har nyss kommit hem från ett arbetspass som blev lite längre än planerat….

Omkastat schema

Som vanligt så är vädret våran högsta chef och styr ganska oss ganska så mycket i våra beslut, vallskörden inget undantag. Det kastade just nu om i våran planering lite. Vi kör ju både åt kunder och åt oss själva och för att få allt att klaffa krävs lite planering och precis när man har en bra plan, så kommer vädret och ändrar om allt. Vi klippte ju en del gräs för ett litet tag sedan, planen var att vi skulle pressa och plasta ute hos kund igår (fredag) och vårat eget idag. En ganska bra plan som innebar ett lagom tempo. Det som ändrades var att en annan kund vill att vi ska köra idag, så det var bara att planera om. Vi fick ta hand om vårat eget nu i natt istället för på dagen. Så det blev en liten tempohöjning kan man nog säga…. Men gräset blev i toppkvalitet och i stor mängd!

Dagen började som vanligt med service. Här är en ny förare (Victor) för året som tar hand om plastaren.
Sedan blev det full fart på hästfoder produktion.
Arbetsstyrkan i maskiner för dagen.
När vi sedan var klara ute hos kund, så innebar ett litet traktor strul att vi fick koppla om lite maskiner. När klockan är 21:30 och man har kört hälften av dagens beting, så kan man börja misstänka att man nog får låna lite av nästa dag också.
När vi väl kopplat om allt gav vi oss på vårat eget gräs. Det ska bli fräktighetsfoder till dikorna.
Sen gick natten
skönt med bra lyse

 

trotts att det dammade bra om pressen hela natten
blev det några enstaka stopp i maskineriet.
alla hoppade inte igång av sig själva…
Solen hann gå upp innan vi lämnade sista fältet.
Nu står alla maskinerna redo för underhåll på gårdsplanen. klockan 09:45 rullar de ut igen är planen.

Otroligt skönt att vi nu pressat hela våran första skörd och fått både bra kvalitet och hög kvantitet. Nu blir det fokus på utekörning ett tag.

 

Nu är det bog bäst att jag försöker sova en timme innan plikten kallar igen. Trevlig helg!!