Midsommar utanför traktorn

Inga fält som vi ska åka på slogs varken igår eller idag. Det betyder att det verkar högst osannolikt att vi kommer att pressa något foder imorgon. Oväntade saker händer hela tiden, men just nu verkar det som att det blir en midsommar utanför traktorhytten och hemma med familjen istället.

Allt är redo för 100%

Idag var den så där viktigt service och förberedelse dag. Vi har nu sett över allt en extra gång och åtgärdat alla brister, både stora och små. Pressen gjorde farsan klar redan igår, men idag så gjorde Carl och jag ordning plastarna. Bland annat så svetsades lite sprickor, byttes bussningar och plastbrottsensorer. Nu verkar allt vara mer än i topptrim. Hoppas verkligen det i alla fall. För nu är chansen/risken att det bli riktigt full fart nästa produktionspass och att allt nästan kommer gå i ett tills resterande ca 750 ha är klara. Vi får se hur det blir….

Servicedag. Inte bara plastarna fick kärlek. Även 514 fick kärlek av Lantmännen i form av ett givarbyte.
Byta lite bussningar.
Svetsa lite…
och provplasta lite. En fyrkantsbal som fått extra mycket plast ser lite rund ut ett tag.

 

Helt redo för vad komma skall

Tröskan

Något mer som är redo till 100% nu är tröskan. Den är inte 100 % redo för skörd, men för service och montering av skördekartering. Idag fick den sin årliga stortvätt. Vi tvättar ju i regel inte den på hösten utan väntar tills den plockas fram för service. Nu är den i alla fall ren och fin, så att den blir trevligare att serva och skruva med. Chansen att det blir bra är större då…

Tröskan tvättas.
Det skötte far
Smidigt sätt att tanka tvätten.

Ingen tradition

Än så länge så har vi inte hunnit skaffa oss någon riktigt midsommar tradition. Det brukar alltid vara så olika om det är jobb eller inte. Även om jag tror att det är vanligast att midsommarafton brukar vara jobbfri, så har vi inte skapat någon tradition än. Risken för besvikelse om vi planerat något som sedan går i stöpet har varit lite för stor. Därför har vi alltid tagit det som det kommit och det brukar inte alls bli dåligt för det. Det kanske ändå är dags nu att börja skapa någon tradition.

Att meta på midsommar kanske kan bli en tradition..

Troligtvis inte helt traktorfri

Nej, min midsommar blir nog ändå troligtvis inte helt traktor fri. Båda våra barn är ju helt traktortokiga, så lek som innefattar traktorer kommer det absolut att bli. Jag ser fram emot en heldag med familjen imorgon. Nu ska jag försöka ta igen lite tid med barnen och frun, det har inte blivit så mycket tid med dem på sita tiden.

Leksaksparken innehåller inte konstigt nog en hel del olika traktorer..
även garderoben är inte helt traktorfri….

Nu vill jag önska er alla en trevlig midsommar!!

Imorgon ska jag plocka sådana här!!