Semestern började med en drönarkrasch

Pang och bom, vad fort det går ute på fälten nu. Får jag gissa nu så har vi skördestart i sista dagarna i juli och behöver inte vänta tills augusti med att få komma igång. Det är alltså snart, så ska man hinna vara ledig något innan våran intensivaste period drar igång så det dags att tänka på det nu. Jag ska nu försöka vara ledig i några dagar och ladda alla batterierna. Det hela firade jag igår med att krascha drönaren rakt in i en silo. 

Semester

Ni som följer mig vet att jag har blandade känslor inför att vara ledig, så är det även nu. Det är mycket som ska göras och fixas (som alltid), det tar ju aldrig någonsin slut med sysslor. Däremot så har jag ju en familj och därför ett ansvar både emot mig själv och dem, vi måste spendera tid tillsammans. Vi måste få åka och bada, äta glass och bara vara med varandra utan att stressa om annat. Därför så ska jag nu vara ledig så mycket jag kan nu, det kommer bli åtminstone ett gäng dagar, hur många vet jag inte. Förmodligen blir det för några dagar hemma med familjen och för många borta från jobbet…. Men njutas ska det göras!!

Detta är den enda av min frus solrosor som jag lyckades få att överleva. Jag ska bland annat njuta av den under mina lediga dagar.

Allt rullar ändå

Det fina när man är fler på ett arbete är ju att trotts att man själv är borta, så fortsätter allt att rulla på ändå. Just nu är både Carl och Liam här och förstärker. Jag kommer även att hoppa lite fram och tillbaka mellan semester och jobb, det är skönt att kunna vara flexibel. Som vanligt så är det så att även om det är skönt att allt rullar, så känns det lite konstigt att se maskiner rulla förbi, utan att riktigt veta vad som händer. Tur att Carl är snäll och skickar bilder på vad som händer:

Ingen ovanligt syn nu förtiden. Här är gänget iväg och kör gräs. Foto: Carl Jensen
När de körde vårat eget foder hade de tid att lägga ihop balarna vid plastningen. Det är något som verkligen underlättar när balarna ska köras ihop.

 

Drönarkraschen

Nu till den härliga starten på semestern… kraschen. En liten händelse, som retar mig otroligt mycket! Jag hade precis flugit över några av våra fält för att kolla läget och skulle bara fota våran spannmålsanläggning lite snabbt. Denna lilla snabba fotografering gick mycket snabbare än väntat. Något tekniskt strul gjorde att den slutade lyssna på mig och tog ett eget initiativ och flög rakt in i en av våra silos, inget bra initiativ om jag får säga mitt. Silon höll, men drönare blev ledsen. Så istället för att avnjuta kvällen igår med ett parti ”fia med knuff” med min fru, satt jag istället och skruvade isär drönaren och beställde reservdelar. Det blev en onödigt dyr flygtur, men som tur är kom ingen till skada och det är ju viktigast. Om jag inte överskattat min egen förmåga, så har jag snart lagat den och den är igång igen.

Det sista som kom ur drönaren. Bilden skvallrar lite om vad som hände.
Det sista riktiga kortet. Typiskt att det skulle vara en tråkig bild på viltskador…
Mattias ofrivilliga drönarverkstad. Tror inte att det är något jag ska satsa på, men hoppas att denna kommer igång igen. Det är ändå halva priset och väntetiden mot att köpa en ny….

En annan jätterolig grej som hänt är att tv4 nyheterna uppmärksammat Fieldgofer och vårt nya batterikoncept. Vill man se det klick på länken här nedan:

https://tv4play.se/program/nyheterna/13350869