Hann nästan innan regnet

Nu sitter jag här på samma stol som jag satt när jag skrev mitt senaste blogginlägg. Tyvärr inte för att jag blev klar med allt utan för att regnet kom och avbröt mig straxt innan jag blev färdig. Att bli avbruten av regn känns alltid tråkigt, men jag hann nästan…..

På rörligt fot

Sedan mitt senaste blogginlägg så har jag antingen suttit i en traktor eller befunnit mig på väg mellan olika traktorer. Så trots hårt slit han jag inte riktigt klart innan regnet kom och satte stopp. Det är ingen katastrof att jag blev avbruten av regnet, men det känns ändå nedrigt. Det jag sysslade med när avbrottet dök upp var att jag var hos den tredje och sista kunden för rapssådd planerat innan regnet. Det går snart igen att så, så ingen ide att hänga läpp för det. Kvar blev tolv hektar och det går fort när det väl går igen. När jag inte sått raps dessa dygn, så har det varit halm- och gräspressning och gödningskörning på schemat Allt har gått väldigt felfritt och som på räls. Ska jag ändå hitta en sinkande faktor i allt detta, så var det att det var mycket mer halm än jag gissat på, och det är ju helt klart mer positivt än negativt. Mer balar till både oss och kunden!

Den här bilden är nog kanske missvisande för det var mycket mer halm än det ser ut som här. 13,6 balar / ha med en sittvikt på ca 265.

Nu ska jag vila medans jag kan så det fick bli en kort rapport endast. Här får ni i alla fall lite bilder från min Turné jag nu varit ute på.

Här är gödseltunnan som gödslade innan jag sådde raps på ett av ställena:

Precis bredvid ett fält jag sådde, så tröskades raps som jag sådde förra hösten:

Swiften och jag slet natt och morgon med rapssådd:

Ibland hade jag sällskap på fälten.

Pressning igår på dagen:

Jag fick äran att häromnatten lasta gödning med en MF teleskoplastare, kul att prova lite för mig nya maskiner.
Mycket fina vyer bjuds man ständigt på i detta yrke.
Ett typiskt vackert skördelandskap. Dessa ser man lite överallt nu, härligt!!
Detta fält är det vi tröskade vi på när regnet kom och det är det sista på hemmagården.

 

Nu kan kanske tranorna och gässen börja göra nytta genom att äta spillsäd istället för skada på stående gröda.
Nu börjar de första rapsplantorna titta upp. Regent kommer göra dem gott.